Ενας εμφύλιος στη «μαφία των Αλβανών» φαίνεται να υποκρύπτεται πίσω από τις διαδοχικές αιματηρές επιθέσεις του 31χρονου αλβανού δράστη, υπεύθυνου και για το παρ’ ολίγον μακελειό στο Μικρολίμανο με τον τραυματισμό 15 νεαρών θαμώνων. Παράλληλα φέρεται να ακολουθεί και να μιμείται μαζί με δύο-τρεις συνεργούς του άλλον αλβανό κακοποιό που είχε αιματοκυλίσει την Αθήνα με επιθέσεις σε εστιατόρια και μπαρ του κέντρου στα μέσα της δεκαετίας του 2000.
Την ίδια ώρα εντυπωσιάζουν οι μαρτυρίες από παλιότερες επιθέσεις του 31χρονου όπου φέρεται να φωνάζει «εγώ δεν θα πάω φυλακή», ενώ διαπιστώνεται ότι τον περασμένο Σεπτέμβριο, στην οδό 3ης Σεπτεμβρίου, ήταν δράστης απόπειρας ληστείας με Καλάσνικοφ με το οποίο πυροβόλησε μία φορά για εκφοβισμό εναντίον ενός 35χρονου Αιγυπτίου, ιδιοκτήτη εταιρείας μεταφοράς εμβασμάτων στο εξωτερικό. Ο Αιγύπτιος ωστόσο που μετέφερε δύο νάιλον σακούλες κατάφερε να ξεγελάσει τον Αλβανό και του έδωσε εκείνη που είχε ένα τάπερ με φαγητό και όχι αυτή με τις 12.000 ευρώ. Το ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του, μετά και την ανακάλυψη ενός πρόσκαιρου καταλύματός του σε ξενοδοχείο στο Μικρολίμανο, συνεχίζεται.


Σκότωναν καταμεσής του δρόμου

Δικαστικές και αστυνομικές αρχές, σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος», έχουν σειρά πληροφοριών ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα «σοβεί» εντός και εκτός των ελληνικών φυλακών ένας εμφύλιος μεταξύ δύο αλβανικών εγκληματικών οργανώσεων. Στην πρώτη ηγετικό ρόλο είχε Αλβανός-μέλος συμμορίας που εξαρθρώθηκε το 2008 και η οποία είχε αιματοκυλίσει την Αθήνα με αλλεπάλληλες δολοφονικές επιθέσεις σε δημόσιους κυρίως χώρους. Η συμμορία αυτή είχε δολοφονήσει μέσα σε δύο χρόνια 11 ανθρώπους, είχε τραυματίσει άλλους 13, ενώ παλαιότερα μέλη της είχαν προβεί σε απαγωγές, ληστρικές επιθέσεις και εκτεταμένο εμπόριο ναρκωτικών. Η συμμορία εισέβαλε σε καφενεία και διαμερίσματα στο κέντρο της Αθήνας και γάζωνε τα θύματά της, ενώ δεν δίσταζε να σκοτώνει καταμεσής του δρόμου.
Μία από αυτές τις επιθέσεις είχε γίνει σε μπαρ στον Αγιο Παντελεήμονα στις 14 Μαΐου 2008 με τρεις νεκρούς και πολλούς τραυματίες. Σε αυτή την «ομάδα» των Αλβανών που έχουν νέους τοποτηρητές και «πιστούς» σε πολλές φυλακές, ανάμεσα σε αυτές και στο Μαλανδρίνο, στην Πάτρα και αλλού, φέρεται να εντάχθηκε και ο 31χρονος καταζητούμενος Αλβανός.
Μεγάλος «εχθρός» αυτού του εγκληματικού μορφώματος θεωρείται άλλη ομάδα στην οποία κεντρικό ρόλο εμφανίζεται να έχει Αλβανός-πρώην συνεργός του περιβόητου κακοποιού Μάριαν Κόλα, πρωταγωνιστή της απόδρασης από τα Τρίκαλα που σκοτώθηκε σε συμπλοκή με αστυνομικούς στη Θεσπρωτία τον Ιούλιο του 2013. Στο «σύστημα» φαίνεται να έχουν ενταχθεί Αλβανοί από την περιοχή της Κρούγια και άλλοι «πυρήνες» αλλοδαπών ποινικών που είχαν έμμεση σχέση με την αιματηρή απόδραση από τα Τρίκαλα την άνοιξη του 2013.
Από τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. διατυπώνεται η άποψη ότι «ο 31χρονος καταζητούμενος Αλβανός είναι ένας «μοναχικός λύκος» που μεταμορφώνεται από την κοκαΐνη και προκαλεί διαδοχικά αιματηρά περιστατικά ύστερα από παρεξηγήσεις για γυναίκες ή για άλλες μηδαμινές αιτίες».
Τώρα όμως εξετάζεται εκ νέου η δράση του, αφού φαίνεται να επιτίθεται εναντίον μελών της «αντίπαλης» αλβανικής συμμορίας και η οποία μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, επιθυμεί να προχωρήσει σε «ανταποδοτικό χτύπημα». Από την ανάλυση των κινήσεών του φαίνεται να έχει και συνεργούς και η παρουσία του να είναι τελικώς πιο «σύνθετη» από τις αρχικές εκτιμήσεις.


«Μεταμορφώθηκαν» στη φυλακή

Την ίδια ώρα δικαστικοί λειτουργοί εντοπίζουν σειρά ομοιοτήτων στην εγκληματική πορεία του 31χρονου καταζητούμενου με αυτήν του αλβανού ομοεθνούς του Ιλία Καρέλι, ο οποίος, αφού δολοφόνησε σωφρονιστικό υπάλληλο στο Μαλανδρίνο, φυλακή όπου βρέθηκε και ο 31χρονος, βασανίστηκε μέχρι θανάτου στις φυλακές Νιγρίτας.
Και οι δύο φέρεται να έχουν συλληφθεί για επιδρομές σε σπίτια για κλοπές· ο καταζητούμενος στη Μυτιλήνη, ο Καρέλι στο Νέο Ηράκλειο, με κύριο ωστόσο μέλημά τους, όπως αναφέρουν αστυνομικοί και προκύπτει από τη δικογραφία, να μη γίνουν αντιληπτοί ή να μην τραυματίσουν τους ενοίκους τους. Στη διάρκεια της σύλληψης και της δίκης τους δεν φέρεται να προκάλεσαν κανένα επεισόδιο. Καταδικάστηκαν και οι δύο σε ποινές κάθειρξης επτά ως οκτώ χρόνια. Στη φυλακή έγινε η μεγάλη «μεταμόρφωσή» τους, όπως συμβαίνει με πολλούς κρατουμένους. Ο Καρέλι είχε μετατραπεί σε οργισμένο κρατούμενο που είχε εκμανεί με μια «γραφειοκρατική» εμπλοκή στη διαδικασία αποφυλάκισής του.
Παράλληλα η χρήση ναρκωτικών, κυρίως κοκαΐνης, αλλά και ο συγχρωτισμός με άλλους «σκληρούς» κακοποιούς μετέτρεψαν τον 31χρονο αλβανό δράστη της επίθεσης στο Μικρολίμανο σε αδίστακτο, απρόβλεπτο κακοποιό, ο οποίος μετά την αποφυλάκισή του τον περασμένο Αύγουστο προχωρεί σε αλλεπάλληλες αιματηρές επιθέσεις.

HeliosPlus