Ημερίδα με θέμα τη σημειολογία των παιδικών ηρώων και τον ρόλο της μυθοπλασίας στην αγωγή και τον ψυχισμό των παιδιών διοργανώνεται το Σάββατο, 6 Δεκεμβρίου, στο Συνεδριακό Κέντρο Μεγάρου Μουσικής Αθηνών από τον τηλεοπτικό σταθμό Nickelodeon. Πρόκειται μάλιστα για τη δεύτερη κατά σειρά εκδήλωση από μια σειρά ενημερωτικών δράσεων για γονείς, εκπαιδευτικούς και παιδιά κάτω από την ομπρέλα «Kids in Action».
Μετά την επιτυχία της ημερίδας με θέμα «Παιδί και Διαδίκτυο. Ευκαιρίες, Προκλήσεις, Κίνδυνοι», που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Ιούλιο, ακολουθεί η ημερίδα «Από τους δράκος στα Transformers, η σημειολογία του Ήρωα και ο ρόλος της μυθοπλασίας, στην αγωγή και τον ψυχισμό των παιδιών». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο επίπεδο «Νίκος Σκαλκώτας», αίθουσα MC2, του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, στις 10.00-13.00, με ελεύθερη είσοδο.
Πραγματεύεται ένα σημαντικό και αγαπημένο θέμα, τα παραμύθια και τον ρόλο που παίζουν στη ζωή των παιδιών. «Πιστεύουμε ότι τα παραμύθια δεν είναι μόνο ψυχαγωγία για τα παιδιά, αλλά καλλιεργούν το πνεύμα, διεγείρουν τη φαντασία και τα βοηθούν να ξεκαθαρίσουν τα συναισθήματά τους και να αντιληφθούν τις δυσκολίες που υπάρχουν στη ζωή» αναφέρει η ανακοίνωση του τηλεοπτικού σταθμού, που κατέχει ηγετική θέση στην παιδική ενημέρωση και ψυχαγωγία.
Στη διάρκεια της εκδήλωσης, μέσα από ομιλίες και ανοιχτή συζήτηση με την ενεργό συμμετοχή του κοινού, θα απαντηθούν κρίσιμα ερωτήματα, όπως: Τι ρόλο παίζουν τα παραμύθια στον ψυχισμό και την εκπαίδευση των παιδιών; Αποτελούν τα παραμύθια τον τρόπο που τα παιδιά θα αντιμετωπίσουν και θα νικήσουν τους φόβους τους στον δρόμο προς την ενηλικίωση; Ποια είναι η χρησιμότητα του «καλού» και του «κακού» ήρωα;. Επίσης, το κοινό θα μάθει πώς εξελίσσονται οι ήρωες και οι ιστορίες μέσα στον χρόνο, καθώς και τι χρειάζεται ένας ήρωας για να αντέξει στον χρόνο.
Στην ημερίδα θα μιλήσουν οι Αγγελική Γιαννικοπούλου, αναπληρώτρια καθηγήτρια παιδικής λογοτεχνίας στοΕθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών , Ξένια Καλογεροπούλου, ηθοποιός , συγγραφέας θεατρικών έργων για παιδιά, ΝίκηΚάντζου, νηπιαγωγός, Αθανάσιος Κανελλόπουλος, παιδοψυχίατρος, Βούλα Μάστορη, συγγραφέας παιδικών βιβλίων, Ευγένιος Τριβιζάς, ποιητής παραμυθιών, και Άλκης Τσιάντης, παιδοψυχίατρος. Τη συζήτηση θα συντονίσει η ραδιοφωνική παραγωγόςΜαργαρίτα Μυτιληναίου.
Στη διάρκεια της εκδήλωσης οι μικροί επισκέπτες θα απασχοληθούν με διαδραστικό τρόπο σε χώρο που έχει προβλεφθεί για αυτόν τον σκοπό. Η είσοδος είναι ελεύθερη υπό την προϋπόθεση έγκαιρης εξασφάλισης θέσης. Δηλώστε της συμμετοχή σας και κάντε κράτηση της θέσης σας στο τηλέφωνο 210 6871.140.