«Γνώριμος» των διωκτικών αρχών φέρεται να είναι ο πρωταγωνιστής του επεισοδίου με πυροβολισμούς που διαδραματίστηκε το βράδυ του Σαββάτου στη Μεταμόρφωση. Νεότερα δεδομένα φαίνεται να αμφισβητούν στην εμπλοκή του κατηγορούμενου στην υπόθεση της δολοφονίας Φιλόπουλου, στο ραντεβού θανάτου των οπαδών Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στη λεωφόρο Λαυρίου το 2007, αλλά και σε απειλές κατά ιδιώτη στην Ηλεία.

Η έρευνα συνεχίζεται για να διαλευκανθεί η υπόθεση.

Το βράδυ του Σαββάτου, στις 22.30, στη Μεταμόρφωση αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ επιχείρησαν να ελέγξουν δύο άτομα που κρίθηκαν ύποπτα έπειτα από σήμα που δέχθηκαν για διάρρηξη στην οδό Κώστα Βάρναλη. Εκείνοι επιχείρησαν να διαφύγουν με μοτοσικλέτα και οι αστυνομικοί δέχτηκαν πυροβολισμού, οι οποίοι αρχικά φέρονταν να προέρχονταν από την πλευρά των διωκτών για εκφοβισμό.

Στη γέφυρα της οδού Αναγεννήσεως, η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαιναν οι ύποπτοι ανετράπη και συνελήφθη ένας ο 33χρονος, ο οποίος σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. είναι συνεργάτης του αναζητούμενου. Από έρευνα εντοπίστηκε ότι η μοτοσικλέτα ανήκει σε ποινικό ο οποίος αναζητείται.