Έληξε λίγο μετά τις 12:00 την Παρασκευή η κατάληψη των κρατουμένων στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού. Σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης η ένταση αποκλιμακώθηκε και οι κρατούμενοι επέστρεψαν στους χώρους κράτησής τους.

Νωρίτερα και για δύο ώρες, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις είχαν αναπτυχθεί περιμετρικά των φυλακών Κορυδαλλού προκειμένου να επέμβουν αν χρειαστεί, καθώς σε εξέλιξη βρισκόταν από τις 10.00 το πρωί εξέγερση κρατουμένων.

Σύμφωνα με πληροφορίες το νοσοκομείο «Άγιος Παύλος» βρέθηκε υπό κατάληψη από περίπου 20 κρατούμενους – πιθανότατα Γεωργιανούς – οι οποίοι κρατούσαν αυτοσχέδια όπλα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες όλα ξεκίνησαν όταν κατά την διάρκεια του επισκεπτηρίου ηλικιωμένη γυναίκα συγγενής γεωργιανού κρατουμένου συνελήφθη με μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών ουσιών.

Όταν αυτό έγινε αντιληπτό, μια ομάδα κρατουμένων αντέδρασε προκαλώντας υλικές ζημιές στο ισόγειο του νοσοκομείου με τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους να επεμβαίνουν αμέσως. Υπήρξε συμπλοκή με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά τρεις υπάλληλοι. Επίσης, ζημιές έχουν προκληθεί στο νοσοκομείο των φυλακών.

Η μίνι ανταρσία στο νοσοκομείο των κρατουμένων έλαβε τέλος μετά από διαπραγματεύσεις των αρχών με τους κρατούμενους.