Η αγωνία των γονέων για τη σχέση του παιδιού τους με το Διαδίκτυο, καθώς και ο ρόλος της οικογένειας και της εκπαίδευσης στην προστασία από τους online κινδύνους που διατρέχουν τα παιδιά θα βρίσκονται στο επίκεντρο ειδικής ημερίδας που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 21 Νοεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης. Η εκδήλωση, με τίτλο «Διαδίκτυο και παιδί. Ο ρόλος της εκπαίδευσης και της οικογένειας», θα ξεκινήσει στις 19.00 με ελεύθερη είσοδο.

Όλες οι πλευρές του κρίσιμου αυτού ζητήματος θα παρουσιαστούν από την Ομάδα του ταξίαρχου Μανώλη Σφακιανάκη, διευθυντή της Δίωξης Ηλεκτρονικού εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας. Στην ημερίδα θα μιλήσουν επίσης η υποψήφια διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και υπεύθυνη Αγωγής Υγείας της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας κυρία Ευαγγελία Σιαφαρίκα και ο υπεύθυνος Γραμμής Βοήθειας Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου κ. Γεώργιος Κορμάς.
Παιδική θεατρική παράσταση με πρωταγωνιστή το Διαδίκτυο
Η παιδική θεατρική παράσταση «Η Φάρμα του Διαδικτύου» θα φιλοξενηθεί με ελεύθερη είσοδο, το Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014, ώρα 18.30, στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης από το ΠΕΑΠ Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης, με τη στήριξη της Google και του Saferinternet.gr. Στόχος της παράστασης είναι να ενημερώσει τα παιδιά του Δημοτικού μαζί με τους γονείς και τους δασκάλους τους για τα οφέλη του Διαδικτύου και την ασφαλή χρήση του.
Το κείμενο της παράστασης βασίζεται στη διδακτική ανθολογία της δρ Βερόνικας Σαμαρά, συντονίστριας του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου και του Γεώργιου Κορμά, ενώ τη σκηνοθετική επιμέλεια έχει η Σοφία Τσινάρη. Στην ξεχωριστή αυτή παράσταση γεμάτη από υπέροχες φιγούρες, χρώματα, μουσική και πρωταγωνιστή το Διαδίκτυο, παίζουν οι ηθοποιοί Θάνος Αλεξίου, Άννα Πορφύρη και Μαρίνα Σαμάρκου. Μέσα από χαρούμενες και διδακτικές ιστορίες, τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τον υπέροχο κόσμο του Διαδικτύου και εξοικειώνονται με τις θεμελιώδεις αρχές ασφαλούς χρήσης του.
Επίσης, στην εκδήλωση θα διατίθεται για όσους ενδιαφέρονται και το ομώνυμο βιβλίο, που, μαζί με τις εκπαιδευτικές και παιδαγωγικές δραστηριότητες που υλοποιούνται από το Saferinternet.gr έχοντας ως βάση τις ιστορίες του, έλαβε την Ευρωπαϊκή διάκριση «Evens Foundation grant for EU media literacy programs 2014».