Αιχμές κατά της στάσης του πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Θεόδωρου Φορτσάκη αφήνει η η Κοσμητεία της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών (ΟΠΕ). Με ανακοίνωσή της καταγγέλλει την παρουσία δυνάμεων των ΜΑΤ την Πέμπτη το πρωί έξω από τα κτίρια της σχολής γεγονός που, όπως αναφέρει, πυροδότησε την ένταση.

«Αστυνομικές δυνάμεις που έχουν παραταχθεί από το βράδυ της Τετάρτης γύρω από το κτίριο της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών επί των οδών Σόλωνος και Μασσαλίας, απώθησαν βίαια φοιτητές που βρίσκονταν εκεί προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την παρουσία των πρώτων στον εν λόγω χώρο, με αποτέλεσμα να τραυματισθούν κάποιοι εκ των φοιτητών» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Οι καθηγητές της σχολής ΟΠΕ επισημαίνουν: «Θωρούμε ότι η άσκηση βίας στους φοιτητές όχι μόνο δεν συμβάλλει στην προστασία της ακαδημαϊκής ελευθερίας και της πανεπιστημιακής περιουσίας, αλλά αντίθετα επιτείνει την ένταση. Θεωρούμε ακόμα ότι τα όποια προβλήματα προκύπτουν στη λειτουργία της Σχολής θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με τα μέσα που διαθέτει η ίδια η ακαδημαϊκή κοινότητα και πάντως όχι με την άσκηση βίας εναντίον των φοιτητών» κλείνει η ανακοίνωση με σαφείς αιχμές εναντίον του πρύτανη.