Διαμαρτυρία μαθητών έλαβε χώρα το πρωί της Δευτέρας έξω από το σπίτι του υπουργού Παιδείας κ. Ανδρέα Λοβέρδου στη Νέα Ερυθραία.
Ομάδα μαθητών συγκεντρώθηκε έξω από σπίτι του υπουργού Παιδείας το πρωί και φώναξε συνθήματα σχετικά με την εντατικοποίηση των διαδικασιών στο λύκειο και τις πανελλαδικού τύπου εξετάσεις, την Τράπεζα Θεμάτων και την υποχρηματοδότηση της Παιδείας. Στη συνέχεια οι μαθητές αποχώρησαν
Λίγες αιτήσεις συνταξιοδοτήσεων εκπαιδευτικών έγιναν δεκτές
Ο κ. Λοβέρδος έκανε αποδεκτές εφέτος 52 αιτήσεις εκπαιδευτικών για συνταξιοδότηση από τις συνολικά 345 αιτήσεις που υποβλήθηκαν στην υπηρεσία μετά την 1η Σεπτεμβρίου 2014.
Ο 52 αιτήσεις, από τις οποίες είναι 18 για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση και 34 για την δευτεροβάθμια εκπαίδευση, από τις 137 και 208 αντίστοιχα που υποβλήθηκαν συνολικά, αφορούν αποκλειστικά σε εξαιρετικά σοβαρούς λόγους υγείας.
Όπως έχει δηλώσει ο υπουργός Παιδείας, δεν θα γίνονται δεκτές αιτήσεις συνταξιοδότησης που γίνονται μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, καθώς δημιουργούνται με αυτό τον τρόπο επιπλέον κενά στα σχολεία.