Πρόσκαιρη επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός την Τετάρτη, σε περιοχές στα δυτικά και νότια της χώρας, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε την Τρίτη η ΕΜΥ.

Ειδικότερα, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο, νοτιότερα της Κέρκυρας, στην Πελοπόννησο, κυρίως τη δυτική και νότια, την ευρύτερη περιοχή των Κυθήρων και στην Κρήτη, κυρίως στα δυτικά που θα εξασθενήσουν όμως το βράδυ της Τετάρτης.

Την Πέμπτη προβλέπονται νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα ανατολικά και νότια, οι οποίες στις Σποράδες, την Εύβοια και το βόρειο Αιγαίο ενδέχεται να είναι πρόσκαιρα ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο κυρίως στα ηπειρωτικά.

Την Παρασκευή και το Σάββατο, στα βορειοδυτικά, το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Στην υπόλοιπη χωρά αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα νότια. Το Σάββατο τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 4 με 6 μποφόρ και στο Αιγαίο βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση κυρίως στα βόρεια.

Την Κυριακή και τη Δευτέρα, στα δυτικά, το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί στα δυτικά 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά 4 με 6 μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ που βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο στα δυτικά.