Απάντηση σε κυριακάτικο δημοσίευμα, που ανέφερε ότι αν και προεκλογικά η Ρένα Δούρου στήριξε τις απολυμένες καθαρίστριες, τώρα αρνείται να τις προσλάβει, προτιμώντας ιδιωτική εταιρία καθαρισμού, έδωσε τη Δευτέρα η περιφερειάρχης Αττικής.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, η Ρένα Δούρου τόνισε ότι προεκλογικά δεν είχε τάξει κάτι και πως η ίδια και η παράταξή της βρίσκονται στον αντίποδα της λογικής του βολέματος ημετέρων.

«Συμπαραστέκομαι στον αγώνα των καθαριστριών. Θα ήταν όμως λαϊκισμός και υιοθέτηση πελατειακής λογικής να τις προσλάβουμε στην περιφέρεια Αττικής. Ρωτήστε, όμως, και τις ίδιες και θα σας πουν ότι διεκδικούν την επαναπρόσληψή τους στις θέσεις από τις οποίες παρανόμως απολύθηκαν» υπογράμμισε η κ. Δούρου.

Η ίδια επισήμανε ότι η εν λόγω σύμβαση της περιφέρειας Αττικής με ιδιωτική εταιρία καθαρισμού έχει καταρτιστεί τον περασμένο Μάρτιο (επί θητείας Γ.Σγουρού) και επανεξετάζεται όπως και όλες οι συμβάσεις της προηγούμενης διοίκησης.

Εκτός από την ουσία της υπόθεσης, η περιφερειάρχης Αττικής αναφέρθηκε και στην επιλογή της κυριακάτικης εφημερίδας να κυκλοφορήσει με ένα «κατασκευασμένο θέμα» στο πρωτοσέλιδο.

Την ώρα που διαπιστώνεται ότι υπάρχει «ελλιπής και διάτρητη αντιπλημμυρική προστασία» και πως «από καθαρή τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα», η συγκεκριμένη εφημερίδα επιλέγει «μια κατασκευή», σημείωσε η Ρένα Δούρου και κατέληξε: «Λίγη τσίπα, από εκείνους που έχουν κάνει επάγγελμα την παραπληροφόρηση».