Υπογράφηκε η απόφαση για τη δωρεάν διανομή φρούτων και λαχανικών σε μαθητές δημοτικών σχολείων, για το σχολικό έτος 2014-2015.
Η διανομή γίνεται στο πλαίσιο ευρωπαϊκού προγράμματος για την προώθηση της κατανάλωσης οπωροκηπευτικών στα σχολεία, με στόχο την εκμάθηση ενός υγιεινού τρόπου διατροφής στους μαθητές
Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται με 4.483.600 ευρώ, εκ των οποίων 3.143.600 ευρώ προέρχονται από ευρωπαϊκούς πόρους και 1.340.000 ευρώ από εθνικές πιστώσεις.
Η διανομή θα γίνει στους μαθητές των δημοσίων και των ιδιωτικών δημοτικών σχολείων στις περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Δυτικής Ελλάδας, Δυτικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Πελοποννήσου, Στερεάς Ελλάδας και στις περιφερειακές ενότητες Ημαθίας, Κιλκίς, Πέλλας, Πιερίας, Σερρών και Χαλκιδικής.
Τα προϊόντα που θα διατεθούν προέρχονται από καλλιέργειες που εφαρμόζουν το σύστημα ολοκληρωμένης διαχείρισης. Το «καλάθι» θα περιλαμβάνει μήλα, αχλάδια, πορτοκάλια, μανταρίνια, σταφύλια, ροδάκινα, νεκταρίνια, βερίκοκα, τομάτα τύπου τσέρι, αγγουράκια, φυσικός χυμός πορτοκάλι, φυσικός χυμός ροδάκινο, και φρουτοσαλάτα σε φυσικό χυμό φρούτου.
Η επιλογή των προϊόντων που θα διανέμονται κάθε φορά, θα γίνεται με βάση την εποχικότητά τους και τη διαθεσιμότητά τους κατά τη χρονική περίοδο υλοποίησης του σχεδίου.