Θύμα απαγωγής, ληστείας και απόπειρας εκβίασης έπεσε 53χρονος έμπορος προϊόντων καφέ από τη Θεσσαλονίκη. Για την υπόθεση κατηγορούνται επτά άτομα, ανάμεσα στους οποίους ένας 43χρονος από τα Ιωάννινα, ο 48χρονος δικηγόρος του, μία 43χρονη και τέσσερις άνδρες που δεν έχουν ταυτοποιηθεί ακόμη.

Ως «ιθύνων νους» φέρεται ο 43χρονος, που σύμφωνα με πληροφορίες είναι ιδιοκτήτης καφετέριας στην ηπειρώτικη πόλη.
Σε βάρος των παραπάνω σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίσταση αδικήματα της αρπαγής, της ληστείας, της απόπειρας εκβίασης, σε διάφορες μορφές συμμετοχής (αυτουργία, απλή και άμεση συνέργεια).

Όπως κατήγγειλε ο 53χρονος, τον περασμένο Ιούνιο, η 43χρονη τον παρακίνησε να ταξιδέψει στα Γιάννινα, προκειμένου να συζητήσει μαζί της τις λεπτομέρειες υποτιθέμενης μελλοντικής τους συνεργασίας.

Το «ραντεβού» δόθηκε στην καφετέρια του 43χρονου, όπου εμφανίστηκε κι ο τελευταίος, που με τη συνδρομή άγνωστων συνεργών του, κράτησαν τον επιχειρηματία με τη βία στο κατάστημα. Αφού πήραν το κινητό του τηλέφωνο, το διαβατήριο, τον φορητό του υπολογιστή, ένα ασύρματο χειριστήριο, τραπεζικές κάρτες και 300 ευρώ, υποχρέωσαν δια της βίας το θύμα τους να υπογράψει αθεώρητη υπεύθυνη δήλωση, με την οποία αποδεχόταν υποτιθέμενο χρέος, ύψους 5.000 ευρώ, προερχόμενο δήθεν από παλιότερη εμπορική συναλλαγή που είχε με τον 43χρονο.

Υστερα από αρκετές ώρες, οι δράστες οδήγησαν οδικώς τον καταγγέλλοντα έξω από την πόλη των Ιωαννίνων, όπου τον άφησαν ελεύθερο.

Με τη μεσολάβηση του κατηγορούμενου δικηγόρου και ύστερα από αλλεπάλληλες τηλεφωνικές επικοινωνίες, ο 43χρονος επανήλθε στις αρχές Ιουλίου, απαιτώντας την τραπεζική κατάθεση χρημάτων, με το πρόσχημα της αποπληρωμής του υποτιθέμενου χρέους.

Οι οχλήσεις προς τον έμπορο συνεχίστηκαν μέχρι τα μέσα του τρέχοντος μήνα, όταν κατήγγειλε την περιπέτειά του στις αστυνομικές Αρχές.

Κατά την αστυνομική έρευνα, πραγματοποιήθηκε αιφνιδιαστική έφοδος στην καφετέρια, όπου είχε πραγματοποιηθεί η συνάντηση. Στο σημείο βρέθηκε και κατασχέθηκε ο φορητός υπολογιστής του θύματος.

Η δικογραφία θα αποσταλεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.