Εντοπίστηκαν οι σοροί των δύο ατόμων που επέβαιναν στο εκπαιδευτικό δικινητήριο αεροπλάνο, τύπου Diamond DA42, που συνετρίβη το βράδυ της Τετάρτης στη θάλασσα, 45 ναυτικά μίλια νοτιανατολικά της Λάρνακας.

Όπως ανακοίνωσαν οι κυπριακές Αρχές, οι σοροί εντοπίστηκαν κοντά στα συντρίμμια. Νεκροί είναι ο Κύπριος Αυγουστίνος Αυγουστή, 54 χρόνων, πατέρας τριών παιδιών, και ο Λιβανέζος Τζιορτζ Οπέκι, 54 χρόνων, πατέρας δύο ανήλικων παιδιών που βρίσκονται στο Λίβανο.

Τόσο οι σοροί όσο και τα συντρίμμια μεταφέρονται στο λιμάνι Λεμεσού από δύο κορβέτες, μια γερμανική και μια βραζιλιάνικη.

Τα συντρίμμια θα μεταφερθούν στη συνέχεια στο αεροδρόμιο Λάρνακας, όπου εμπειρογνώμονες θα διερευνήσουν τους λόγους για τους οποίους το δικινητήριο κατέπεσε στη θάλασσα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος Πολιτικής Αεροπορίας του Υπουργείου Συγκοινωνιών, το δικινητήριο αεροσκάφος είχε χαθεί από τα ραντάρ, ενώ πετούσε από το αεροδρόμιο Πάφου προς τη Βηρυτό, λίγο αφότου είχε εκπέμψει σήμα κινδύνου για βλάβη στη μηχανή το αεροσκάφους και στη συνέχεια άλλο μήνυμα ότι η μηχανή λειτουργούσε κανονικά.

Τα συντρίμμια του δικινητήριου αεροσκάφους Diamond A42 εντοπίστηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες της κυπριακής εφημερίδας «Πολίτης», περίπου 40 ναυτικά μίλια από την Λάρνακα. Τα συντρίμμια εντόπισε το ελληνικό πλοίο Spirit of Piraeus το οποίο έσπευσε προς βοήθεια.

Το αεροπλάνο χάθηκε από τα ραντάρ το απόγευμα της Τετάρτης, ενώ πετούσε από την Πάφο με κατεύθυνση τη Βηρυτό. Αμέσως σήμανε συναγερμός στο κυπριακό Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης.

Στο αεροσκάφος επέβαιναν δύο άτομα, ένας κύπριος εκπαιδευτής πιλότων και ένας Λιβανέζος.

Σύμφωνα με τον «Πολίτη» ο πιλότος ανέφερε ότι αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα, ωστόσο είπε ότι μπορούσε να το χειριστεί. Έκανε επαναστροφή για να επιστρέψει στη Λάρνακα. Στη συνέχεια κατέβηκε από τα 9.000 πόδια στα 6.000 πόδια και ακολούθως χάθηκε.