Τεταμένο είναι το κλίμα στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, όπου εργαζόμενοι έχουν αποκλείσει την είσοδο, κλειδώνοντας μέσα τα μέλη της διοίκησης.

Δηλώνουν μάλιστα ότι δεν θα φύγουν αν δεν λάβουν οριστική απάντηση για την άμεση εξόφληση των δεδουλευμένων τους. Όπως αναφέρουν, εξακολουθούν να εργάζονται, ενώ έχουν να πληρωθούν εδώ και 8 μήνες.

Ως αργά το βράδυ της Δευτέρας συνεχίζονταν οι διαπραγματεύσεις για την αποχώρηση των διαμαρτυρόμενων.

Οι εργαζόμενοι που θα έχουν προκαθορισμένη συνάντηση με τους αρμόδιους φορείς του Πολεμικού Ναυτικού την Τρίτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Διοίκηση των Ναυπηγείων Ελευσίνας ρίχνει το μπαλάκι της ευθύνης στο υπουργείο Άμυνας, το οποίο αναζητά λύση.

Το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι«έχει καταβάλει στα Ναυπηγεία Ελευσίνας το σύνολο του τιμήματος που αφορά στις πυραυλακάτους» και επισημαίνει ότι «η οικονομική ομηρία των εργαζομένων οφείλεται αποκλειστικά στην εργοδοσία των Ναυπηγείων Ελευσίνας».

«Η λύση που προτείνει το Πολεμικό Ναυτικό είναι ρεαλιστική, νόμιμη και μ’ αυτήν συμφωνούν οι εργαζόμενοι ενώ διαφωνεί η διοίκηση των Ναυπηγείων χωρίς να έχει επιτύχει μέχρι στιγμής η ίδια, τη συμφωνία που οφείλει να έχει με τους υποκατασκευαστές για την κατασκευή των πυραυλακάτων, με εξαίρεση την ΤΠΚ «Ρίτσος» που είναι έτοιμη να καθελκυθεί.

»Διαρκής μέριμνα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας είναι η ενίσχυση του Πολεμικού Ναυτικού και των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και η συμβολή στην προοπτική της ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας και των εργαζομένων της.

»Είναι ξεκάθαρο ότι το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας δεν χρωστά ούτε ευρώ για την ολοκλήρωση ναυπήγησης των πυραυλακάτων και περιέργως καταγγέλλεται πως δεν έχουν πληρωθεί τα δεδουλευμένα των εργαζομένων. Επιπροσθέτως γίνεται σαφές ότι με αίσθημα ευθύνης το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας προωθεί σχετική νομοθετική ρύθμιση» αναφέρει το ΥΕΘΑ.