Μπαράζ κινήσεων και κειμένων με αναφορά στους Νίκο Μαζιώτη και Πόλα Ρούπα έθεσε σε εγρήγορση τους επιτελείς της Αντιτρομοκρατικής. Σημείο αναφοράς για την επιστολή της συντρόφου του του συλληφθέντος τον περασμένο Ιούλιο «αντάρτη πόλης» όσο και για την αντίδραση-διαμαρτυρία του ίδιου του Ν. Μαζιώτη ήταν εκδήλωση αντιεξουσιαστών στην Αθήνα πριν από τέσσερις ημέρες. Οι αστυνομικοί στάθηκαν ιδιαίτερα στα γραφόμενα για να «αποκρυπτογραφήσουν» τα «μηνύματα» των μελών του Επαναστατικού Αγώνα.

«Το να καταφέρνεις να χτυπάς νευραλγικά κέντρα του καθεστώτος είναι μια πρόκληση για τους ένοπλους αγωνιστές. Και αυτή την πρόκληση πάντα την ακολουθούσαμε στον Επαναστατικό Αγώνα, στοχεύοντας σε όσο το δυνατό υψηλότερους στην ιεραρχία του συστήματος πολιτικά και οικονομικά στόχους. Πεποίθησή μου είναι πως η περαιτέρω ενδυνάμωση του Επαναστατικού Αγώνα θα καταφέρει ακόμα πιο κεντρικά και ουσιαστικά χτυπήματα στο καθεστώς απ’ ό,τι έχει ως τώρα καταφέρει και θα επιφέρει μεγάλα πλήγματα στη λειτουργία του».

Προβληματισμό στην ΕΛ.ΑΣ. προκαλεί αυτή η αναφορά στην επιστολή της Πόλας Ρούπα. Οι αστυνομικοί συνάμα, μετά και τη μη αποδοχή του αιτήματος του Σάββα Ξηρού για κατ’ οίκον έκτιση του υπολοίπου της ποινής του, φοβούνται την επανεμφάνιση με δυναμικό χτύπημα του καταζητούμενου δραπέτη, πρώην μέλους της 17Ν Χριστόδουλου Ξηρού και των «Πυρήνων» με τους οποίους συνεργάζεται.

Όπως σημείωναν αξιωματικοί για τις αναφορές της Πόλας Ρούπα, «στο απόσπασμα αυτό, όπως και σε άλλα σημεία του πολυσέλιδου κειμένου της στο πλαίσιο εκδήλωσης αντιεξουσιαστών στο Πολυτεχνείο για τον Ν. Μαζιώτη, η “εκπρόσωπος” της ένοπλης οργάνωσης εμφανίζεται να μιλά για νέες στρατολογήσεις αλλά και για νέες επιθέσεις. Τα όσα μνημονεύει η Πόλα Ρούπα φαίνεται να αποπνέουν βεβαιότητα για τη συνέχιση της δράσης του Επαναστατικού Αγώνα. Θέλει να δείξει ότι η οργάνωση έχει ανασυνταχθεί μετά τις συλλήψεις Μαζιώτη και του αντιεξουσιαστή Αντώνη Σταμπούλου στον Βύρωνα και έχει ακόμη αλώβητο ένα μεγάλο τμήμα του επιχειρησιακού τομέα της».

Μάλιστα οι αστυνομικοί επισημαίνουν και ένα άλλο σημείο του κειμένου της με «παρεμφερές» περιεχόμενο. Σε αυτό η Πόλα Ρούπα γράφει: «Ο Επαναστατικός Αγώνας πέρασε δια πυρός και σιδήρου και συνεχίζει να είναι ζωντανός παρά τα χτυπήματα που έχει δεχτεί. Αυτή η εξέλιξη είναι η καλύτερη απάντηση στην καταστολή, το ισχυρότερο μήνυμα ότι ο αγώνας συνεχίζεται».

Τα στελέχη της λεωφόρου Κατεχάκη στέκονται σε ένα άλλο σημείο της επιστολής της Πόλας Ρούπα, σχετικά με τη σύλληψη του Αντώνη Σταμπούλου και τις αναφορές των αξιωματικών ότι «σχεδιαζόταν μεγαλη επίθεση εναντίον επιχειρηματικού στόχου» . Οι αστυνομικοί εντυπωσιάζονται από το γεγονός ότι «η Πόλα Ρούπα με πολύ προσεκτικές διατυπώσεις δεν αρνείται τη σχέση του Σταμπούλου με την ένοπλη οργάνωση αλλά και την προετοιμασία αυτών των επιθέσεων».

Όπως σημειώνει η σύντροφος του Ν. Μαζιώτη, «μετά τη σύλληψη του αναρχικού συντρόφου Αντώνη Σταμπούλου, η κυβέρνηση Σαμαρά δια στόματος Κικίλια δεν προσπάθησε καν να κρύψει τον πανικό της μπροστά στην υπόθεση και μόνο ότι σημαίνοντα στελέχη της οικονομικής ελίτ στη χώρα και πολυεθνικές μπορεί να χτυπηθούν και συνέδεσε άμεσα την πορεία εξόδου του καθεστώτος από την κρίση με τη δράση του Επαναστατικού Αγώνα».

Τέλος, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. σχολιάζουν ένα άλλο σημείο του κειμένου της Πόλας Ρούπα σχετικά με τις μελλοντικές στοχεύσεις του Επαναστατικού Αγώνα και τη συνεργασία των ένοπλων οργανώσεων . Όπως σημειώνει, «για να είναι αυτή η προσπάθεια υπονόμευσης αποτελεσματική, οφείλει να επικεντρώνεται σε όσο το δυνατό περισσότερο σε κομβικής σημασίας για την καθεστωτική λειτουργία χτυπήματα ενάντια σε κέντρα που φέρουν έντονο το βαθμό αλληλεξάρτησης με άλλες γεωγραφικές περιοχές και κυρίως με υπερεθνικά κέντρα της οικονομικής και πολιτικής εξουσίας. Πιστεύω πως σήμερα, ένα ισχυρό ένοπλο επαναστατικό κίνημα στην Ελλάδα με κοινή στρατηγική και δράση, θα μπορούσε να δημιουργήσει συνθήκες πραγματικής πολιτικής και κοινωνικής χρεοκοπίας του καθεστώτος».

Το ίδιο σκεπτικό με τη σύντροφό του Πόλα Ρούπα για το «καθεστώς που φοβάται τον Επαναστατικό Αγώνα» αναπτύσσει και ο κρατούμενος στις φυλακές Διαβατών Ν. Μαζιώτης σε ανάρτησή του στο Διαδίκτυο την Κυριακή το βράδυ. Αναφέρεται στην αδυναμία επικοινωνίας του μέσα από τις φυλακές με τη συγκεκριμένη εκδήλωση αντιεξουσιαστών σχετικά με τη δράση της ένοπλης οργάνωσης.

Όπως αναφέρει ο Ν.Μαζιώτης, «η ενέργεια να κλείσουν το τηλέφωνο του ισογείου των φυλακών Διαβατών για να μη μιλήσω αποδεικνύει ότι το καθεστώς φοβάται τον Επαναστατικό Αγώνα. Εδώ και δώδεκα χρόνια το καθεστώς στην Ελλάδα, το ελληνικό κράτος, η ντόπια και υπερεθνική ελίτ, το πολιτικό σύστημα φοβάται τον Επαναστατικό Αγώνα. Φοβάται τις ενέργειές του, φοβάται το λόγο του. Φοβάται τα ισχυρά πολιτικά μηνύματα που εκπέμπει. Φοβάται το κάλεσμα του Επαναστατικού Αγώνα στο λαό για ανατροπή και επανάσταση».