Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και ισχυροί άνεμοι στα πελάγη που φτάνουν μέχρι και τα 8 μποφόρ είναι τα χαρακτηριστικού του καιρού σήμερα, Κυριακή. Σε ισχύ έκτακτο δελτίο θυελλωδών ανέμων από την ΕΜΥ. Σε άνοδο η θερμοκρασία τη Δευτέρα.

    Συγκεκριμένα, στην Αττική, προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες κυρίως στα ανατολικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά 7 με 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.

    Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19-23 βαθμούς Κελσίου και στα ανατολικά και βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Για τη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία. Ασθενείς βροχές μικρής διαρκείας θα σημειωθούν στην κεντρική Μακεδονία. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Λίγες νεφώσεις αναμένονται στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και τις Σποράδες και θα σημειωθούν τοπικές βροχές το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί, βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά και νότια 7 με 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.
    Θερμοκρασία: από 18 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

    Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και την Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις κυρίως στα νότια τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία από 17 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Στην Κρήτη και στις Κυκλάδες αναμένονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες κυρίως στη βόρεια Κρήτη οπού θα σημειωθούν ασθενείς βροχές. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Θερμοκρασία: από 20 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στη νότια Κρήτη η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Στα νησιά ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.
    Θερμοκρασία: από 18 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

    Για αύριο Δευτέρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, ενώ τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα βόρεια.

    Άνεμοι: στα δυτικά και βόρεια μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στα υπόλοιπα από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Σε άνοδο η θερμοκρασία.