Ξεκίνησαν σήμερα Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014, η έκδοση των αποφάσεων για την διακοπή λειτουργίας των ΙΕΚ που δεν ρύθμισαν μέχρι την περασμένη Τετάρτη, που ήταν η σχετική καταληκτική προθεσμία, τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Δείτε τη λίστα με τα ΙΕΚ

Αυτό ανακοίνωσε στην Βουλή ο υπουργός Παιδείας κ. Αν. Λοβέρδος εχθές Πέμπτη δηλώνοντας ότι όσοι σπουδαστές έχουν εγγραφεί και έχουν πληρώσει τα δίδακτρά τους στα εν λόγω ιδιωτικά ΙΕΚ, θα συνεχίσουν κανονικά τις σπουδές τους σε δημόσια ΙΕΚ.

Ενημερώνοντας τα μέλη της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής ανέφερε ότι μόλις τρία ιδιωτικά ΙΕΚ ρύθμισαν τα χρέη τους προς το Δημόσιο, ενώ εμφανίστηκε κατηγορηματικός ότι δεν θα δεχτεί «φαινόμενα κοροϊδίας», όπως είπε χαρακτηριστικά φέροντας ως παράδειγμα ιδιοκτήτη ΙΕΚ με εκατομμύρια οφειλές που έκανε ρύθμιση για 160 ευρώ μηνιαίως.

«Θα έχουμε πεθάνει όλοι εμείς εδώ για να καταφέρει να ξεπληρώσει ο κύριος αυτός. Αυτά λοιπόν τα φαινόμενα δεν θα τα δεχτούμε, συγκροτούν παράνομες κρατικές ενισχύσεις κατά την Ευρωπαϊκή Επιτροπή», τόνισε ο κ. Λοβέρδος με έμφαση.

Από την πλευρά της, η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ) κάνει λόγο για επικοινωνιακό πυροτέχνημα αφού, σύμφωνα με τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των ιδιωτικών εκπαιδευτικών, οι περισσότερες επιχειρήσεις έχουν ήδη κλείσει.

Παράλληλα καλεί το υπουργείο Παιδείας σε «άμεσο και εντατικό έλεγχο όλων των ιδιωτικών φορέων εκπαίδευσης, όχι μόνο για τα οικονομικά τους, αλλά για κάθε πτυχή της εκπαιδευτικής διαδικασίας (προγράμματα σπουδών, εξετάσεις, πιστοποίηση προσόντων εκπαιδευτικών, εργασιακές συνθήκες κλπ)».

Η ΟΙΕΛΕ απέστειλε επίσης επιστολή στον υπουργό Παιδείας με την οποία ζητά συνάντηση για τα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο.