Οριακή αύξηση εσόδων κατέγραψαν οι αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας τον Σεπτέμβριο, δηλαδή τον πρώτο μήνα κατά τη διάρκεια του οποίου εφαρμόστηκε η μείωση της τιμής του κομίστρου στα μέσα μαζικής μεταφοράς της πρωτεύουσας.
Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία Συγκοινωνίες Αθηνών, τα έσοδα του Σεπτεμβρίου αυξήθηκαν κατά 0,8% και κυμάνθηκαν σε 19,8 εκατ. ευρώ, αντί 19,6 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.
Τα έσοδα από κάρτες αυξήθηκαν εντυπωσιακά κατά 27,9%, καθώς έφτασαν τα 7,2 εκατ. ευρώ, αντί 5,6 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Βέβαια, όπως αναμενόταν, τα έσοδα από πωλήσεις εισιτηρίων μειώθηκαν κατά 10%, αφού έφτασαν τα 12,5 εκατ. ευρώ, αντί σχεδόν 14 εκατ. ευρώ τον Σεπτέμβριο του 2013.
Και κάπως έτσι, η συμμετοχή των καρτών στα συνολικά έσοδα του Ομίλου αυξήθηκε κατά 26,8%, επιτυγχάνοντας μερίδιο 36,4% αντί 28,7% την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.
Σύμφωνα με την εταιρεία Συγκοινωνίες Αθηνών, οι πωλήσεις δείχνουν «σταδιακή στροφή του επιβατικού κοινού στις κάρτες απεριορίστων διαδρομών», η αύξηση των οποίων στον συνολικό κύκλο εργασιών αποτελεί και στόχο του ομίλου.
«Με τη νέα τιμολογιακή πολιτική αναμέναμε στην αρχή μείωση των εσόδων ως επακόλουθο της μείωσης της τιμής του εισιτηρίου. Αντ’ αυτού, επειδή οι κάρτες απεριορίστων διαδρομών πήγαν πολύ καλά και αγκαλιάστηκαν από τον κόσμο,με περίπου40.000 περισσότερους επιβάτες να γίνονται κάτοχοικαρτών,τα έσοδα από τις πωλήσεις καρτών και εισιτηρίων αυξήθηκαν κατά περίπου 170.000 ευρώ.Οι επιβάτες έχουν καταλάβει ότι η νέα μηνιαία κάρτα τους συμφέρει, καθώς με 1 ευρώ την ημέρα μετακινούνται στην πόλη χωρίς χρονικό περιορισμό με όλα τα Μέσα και σπεύδουννα την προμηθευτούν» δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων του ομίλου κ. Γρηγόρης Δημητριάδης.