Ανακοινώθηκαν από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) τα αποτελέσματα του καινοτόμου προγράμματος υποτροφιών «2+2», το οποίο –όπως έχει γράψει ήδη «Το Βήμα»– προσφέρει και επαγγελματική αποκατάσταση στους δικαιούχους του.
Οι εκατό υπότροφοι (έχουν αναρτηθεί οι προσωρινοί πίνακες των αποτελεσμάτων με τους επιλεγέντες, επιλαχόντες και τους απορριφθέντες υποψηφίους) για το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015 θα πραγματοποιήσουν τις μεταπτυχιακές τους σπουδές (μάστερ) στην Ελλάδα σε τέσσερις επιστημονικούς τομείς ενώ παράλληλα θα έχουν την δυνατότητα να κάνουν πρακτική άσκηση με σκοπό την απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος (ΕΤΕ), ανάλογα με τον τόπο σπουδών του υποψηφίου, στην Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη.
Μετά το πέρας των μεταπτυχιακών σπουδών, η Εθνική Τράπεζα θα προσλάβει τους υποτρόφους του προγράμματος με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας πλήρους απασχόλησης για δύο έτη.
Οι επιλεγέντες καθώς και οι επιλαχόντες υποψήφιοι να αποστείλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά, σύμφωνα με την προκήρυξη του εν λόγω προγράμματος.
Επίσης στο πλαίσιο του ίδιου προγράμματος το ΙΚΥ προχωράει την προκήρυξη δέκα θέσεων υποτροφιών για το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015, με σκοπό την εκπόνηση διδακτορικής διατριβής στην Ελλάδα σε εξειδικεύσεις του επιστημονικού τομέα «Ανθρωπιστικές και Κοινωνικές Επιστήμες».
Πληροφορίες παρέχονται από το τμήμα Διαγωνισμών του ΙΚΥ στα τηλέφωνα 210 3726394, -395 και -346 και στα γραφεία του Ιδρύματος.