Τίποτα δεν μπορεί να περιγράψει την τραγωδία που συνέβη το μεσημέρι της Τρίτης στο Πεδίο Ασκήσεων «ΓΛΑΦΥΡΩΝ» Μαγνησίας από αυτό που συνέβη με ένα από τα τρία θύματα της «κακιάς στιγμής» κατά την έκρηξη σωλήνα όλμου. Ο Δεκανέας (ΠΖ) Φώτης Ανδρικόπουλος, 19 ετών, μπορούσε να έχει λάβει την τιμητική άδεια που εδικαιούτο, αλλά προτίμησε να μην το κάνει ώστε να συμμετάσχει στην πραγματοποίηση των βολών με όλμο. Δυστυχώς το πλήρωσε με τη ζωή του, όπως επίσης ο Επαγγελματίας Οπλίτης Λοχίας (ΠΖ) Γεώργιος Ορφανίδης, 33 ετών και ο Επαγγελματίας Οπλίτης Λοχίας (ΠΖ) Αναστάσιος Μεζάλας, 34 ετών.

Ευτυχώς, ο βαρύς τραυματισμός του Υπολοχαγού (ΠΖ) Κ.Β. 30 ετών, ο οποίος διεκομίσθη στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου, δεν αποδείχθηκε θανάσιμος. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, ο υπολοχαγός διέφυγε τον κίνδυνο, καθώς, όπως αναφέρουν οι θεράποντες ιατροί δεν έχει βλάβη σε ζωτικό όργανο. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος επικοινώνησε το βράδυ της Τρίτη με τον τραυματισμένο υπολοχαγό και του ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση, ενώ πρωτύτερα είχε εκφράσει τα συλληπητήριά του στις οικογένειες των αδικοχαμένων στρατιωτών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.

Το δυστύχημα, για τη διερεύνηση των αιτίων του οποίου διατάχθηκε αμέσως Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ), σημειώθηκε κατά την πραγματοποίηση προγραμματισμένων βολών Βαρέων Όπλων Πεζικού με όλμους 81 χιλιοστών, όταν διερράγη ο σωλήνας του όλμου. Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, το δυστύχημα ίσως οφείλεται σε αστοχία υλικού, αλλά όλα θα φανούν αφού εξετάσουν τα στοιχεία οι αρμόδιοι εμπειρογνώμονες.

Στον τόπο της τραγωδίας μετέβησαν αμέσως ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Ιωάννης Λαμπρόπουλος και ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ), αντιστράτηγος Χρίστος Μανωλάς. Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί ο Εισαγγελέας Στρατοδικείου Λάρισας.

Η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους στις οικογένειες των θανόντων, ενώ ο υπουργός Δημήτρης Αβραμόπουλος κήρυξε τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις. Αναφερόμενος στο τραγικό περιστατικό, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας είπε στη Βουλή, στο πλαίσιο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας εξέφρασε τη βαθιά θλίψη και τόνισε ότι οι οικογένειες των θυμάτων δεν είναι μόνες τους.