Για τις 12 Δεκεμβρίου αναβλήθηκε η δίκη του Ηλία Κασιδιάρη για τη χειροδικία σε βάρος της Λιάνας Κανέλλη και της Ρένας Δούρου στο στούντιο του ΑΝΤ1.

Η εκδίκαση της υπόθεσης αναβλήθηκε λόγω στάσης εργασίας των γραμματέων των δικαστηρίων.

Κατά την αποχώρησή του, ο κατηγορούμενος βουλευτής δέχθηκε χειροκροτήματα και επευφημίες από συγκεντρωμένους, μέλη της Χρυσής Αυγής.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης ο οποίος έφτασε στην Ευελπίδων στις 8:40 το πρωί δήλωσε ότι «τελειώνει η ώρα Σαμαρά και Βενιζέλου και πρόσθεσε ότι οι κλέφτες είναι έξω και εμείς δυστυχώς στην φυλακή».

Νωρίτερα είχε φτάσει στην Ευελπίδων και η κ. Λιάνα Κανέλλη για να παρευρεθεί στην δίκη. «Η μήνυση ήταν αυτεπάγγελτη, αλλά είχα ηθική υποχρέωση να παρευρεθώ. Ημουν η αιτία να ξελυτλιχθεί το κουβάρι της Χρυσής Αυγής» δήλωσε.

Στο Β’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθήνας δικάζεται σήμερα, Πέμπτη, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης .

Ο Ηλίας Κασιδιάρης κατηγορείται για απρόκλητη και έμπρακτη εξύβριση και επικίνδυνη σωματική βλάβη, μετά την άρση της ασυλίας του από τη Βουλή.

Η ποινική δίωξη τού είχε ασκηθεί μετά από προκαταρκτική εξέταση, την οποία είχε διατάξει αυτεπαγγέλτωςη τότε προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας, Ελένη Ράικου. Είχε ζητηθεί και ησύλληψη του βουλευτή της ΧΑ στοπλαίσιο του αυτοφώρου.

Ωστόσο, ο Ηλίας Κασιδιάρης παρουσιάστηκε μετά τη λήξη του αυτοφώρου και υπέβαλεμήνυση σε βάρος και της Λ.Κανέλη και της Ρ.Δούρου, ζητώντας την ποινική τους δίωξη γιααπρόκλητη έμπρακτη εξύβρισησε βάρος του, ενώ μήνυσε για παράνομη κράτηση τους υπεύθυνους του τηλεοπτικού σταθμού.