Επιχείρηση ετοίμων ενδυμάτων στα Κάτω Πατήσια όπου εργάζονταν 18 αλλοδαποί που ήταν ανασφάλιστοι εντόπισαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας στο πλαίσιο ελέγχων για την καταπολέμηση της «μαύρης εργασίας» ενώ βρέθηκαν και αλλοδαποί χωρίς άδεια παραμονής στη χώρα μας.
Ειδικότερα, την Τρίτη κλιμάκιο Αστυνομικών σε συνεργασία με κλιμάκιο του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ), πραγματοποίησε έλεγχο στη συγκεκριμένη επιχείρηση, ιδιοκτησίας 39χρονου υπηκόου Γαλλίας.
Κατά τον έλεγχο συνελήφθη 36χρονος υπήκοος Συρίας, ως προσωρινά υπεύθυνος της επιχείρησης, καθώς απασχολούσε 26 άτομα (έναν Έλληνα και 25 αλλοδαπούς), εκ των οποίων 18 αλλοδαποί εργάζονταν χωρίς την απαιτούμενη άδεια εργασίας και ασφάλιση και τέσσερις αλλοδαποί στερούνταν άδειας παραμονής στη χώρα μας.
Οι τέσσερις αλλοδαποί συνελήφθησαν και κινήθηκε η διαδικασία της διοικητικής απέλασης προς τις χώρες καταγωγής τους. Επιπλέον, από το κλιμάκιο του ΣΕΠΕ επιβλήθηκε σε βάρος του ιδιοκτήτη συνολικό πρόστιμο ύψους 189.000 ευρώ.
Σε βάρος τού προσωρινά υπεύθυνου σχηματίσθηκε δικογραφία και οδηγείται σήμερα, Τετάρτη, στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης αναζητείται προκειμένου να συλληφθεί, εντός των ορίων του αυτοφώρου. Ο φορολογικός έλεγχος σε βάρος της επιχείρησης συνεχίζεται.