Αναστάτωση στην ΕΛ.ΑΣ. από ύποπτο κλεμμένο ΙΧ που έφερε πινακίδες κρατικής υπηρεσίας και εντοπίστηκε στην περιοχή των Εξαρχείων. Επί τόπου έσπευσαν κλιμάκια της Ασφάλειας Αττικής και της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας. Η περιοχή είχε αποκλεισθεί για αρκετό χρονικό διάστημα και επί τόπου είχαν σπεύσει στελέχη των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων.

Όπως έγινε γνωστό, το όχημα ήταν υπό παρακολούθηση από τις αστυνομικές υπηρεσίες επί αρκετές ημέρες αναμένοντας κάποια κίνηση που θα οδηγούσε στον εντοπισμό υπόπτων.

Το ΙΧ μάρκας Volkswagen (τύπου σκαραβαίου), χρώματος γκρι, που φέρεται να είχε κλαπεί προ διμήνου από την Πάτρα, βρισκόταν στην οδό Κωλέττη, κοντά στο κτίριο του παλιού ΟΤΕ, και είχε πινακίδες υπουργείου. Υπάλληλος κρατικής υπηρεσίας όπου ανήκει ο αριθμός της πλαστής πινακίδας και οδηγός του ΙΧ, η οποία διαμένει στα νότια προάστια, ανέφερε στους αστυνομικούς που επικοινώνησαν μαζί της ότι το εν λόγω όχημα βρίσκεται σταθμευμένο στο σπίτι της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο κλεμμένο ΙΧ με τις πλαστές «κόκκινες» πινακίδες ήταν σπασμένο το παρμπρίζ του οδηγού και αυτό προκαλεί περαιτέρω προβληματισμό για τον στόχο των δραστών. Ο συνδυασμός κλεμμένου οχήματος, με πλαστές πινακίδες κρατικής υπηρεσίας και ο εντοπισμός του στην περιοχή των Εξαρχείων (σ.σ. ύστερα από «ανώνυμη καταγγελία») δίνει την αρχική εικόνα οχήματος που ενδέχεται να χρησιμοποιείτο σε ένοπλη επίθεση, πιθανόν παγιδευμένο με εκρηκτικά, από ένοπλη οργάνωση.

Άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. πήραν το όχημα από το σημείο όπου ανευρέθη και το μετέφεραν στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια για λήψη αποτυπωμάτων, DNA και άλλων εκμεταλλεύσιμων στοιχείων. Την προανάκριση έχει αναλάβει η Ασφάλεια Αττικής.