Ένας 24χρονος Σύρος, φερόμενος ως τζιχαντιστής, ξεκίνησε την Τετάρτη από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος προκειμένου να ταξιδέψει προς την πόλη Σαρλερουά του Βελγίου, αλλά συνελήφθη στο αεροδρόμιο Charleroi, έχοντας στην κατοχή του ένα πλαστό γαλλικό διαβατήριο.
Σύμφωνα με πληροφορίες στις αποσκευές του βρέθηκαν φωτογραφίες και έγγραφα που αποδεικνύουν τη διασύνδεσή του με ισλαμική τρομοκρατική οργάνωση.
Κατά τη διάρκεια ελέγχου των αποσκευών του εντοπίστηκαν έγγραφα και φωτογραφίες που οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο 24χρονος είχε ανάμειξη σε γεγονότα που έχουν γίνει στο Ιράκ και στη Συρία. Σε βάρος του ασκήθηκε δίωξη για κατοχή πλαστών εγγράφων και συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση.
Από έρευνα προέκυψε ότι τελικός προορισμός του 24χρονου ήταν η Νορβηγία. Οπως αναφέρουν δημοσιεύματα του βελγικού Τύπου, στις αρχές Αυγούστου στο ίδιο αεροδρόμιο είχε συλληφθεί ένας ακόμα Σύρος τζιχαντιστής που είχε ξεκινήσει το αεροπορικό του ταξίδι από την Ελλάδα. Και αυτός είχε βρεθεί να κατέχει πλαστό διαβατήριο, ενώ στις αποσκευές είχαν βρεθεί USB με υλικό, όπως βίντεο από εκτελέσεις στη Συρία κ.ά.