Συνταρακτικές καταγγελίες διερευνούν οι αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με τους καταγγέλλοντες συγγενείς της 45χρονης, η γυναίκα τάφηκε καθώς οι γιατροί είχαν διαπιστώσει τον θάνατό της –έπασχε από ανίατη ασθένεια.

Ενώ το φέρετρο σκεπαζόταν με χώμα και λουλούδια, λένε ότι ακούστηκαν εκκλήσεις για βοήθεια. Μετά την εκταφή πάντως η γυναίκα ήταν νεκρή και ο ιατροδικαστής που έχει αναλάβει την υπόθεση θα βγάλει πόρισμα για το αν ήταν ζωντανή ή νεκρή όταν βγήκε από το νοσοκομείο.

Όπως αναφέρει και το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης επιβεβαίωσε ότι η 45χρονη νοσηλευόταν σε ιδιωτικό ιατρικό κέντρο της πόλης και σύμφωνα με τους θεράποντες γιατρούς άφησε την τελευταία της πνοή. Οι συγγενείς παρέλαβαν τη σορό και στις 18.30 της Πέμπτης έγινε η κηδεία της στα νεκροταφεία της Περαίας.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η 45χρονη πιθανόν ξύπνησε από το λήθαργο, αλλά πέθανε από ασφυξία μέσα στο φέρετρο. Για την υπόθεση ενημερώθηκε η Εισαγγελία Θεσσαλονίκης, ενώ οι συγγενείς της καταγγέλλουν τους γιατρούς του ιατρικού κέντρου και αναμένεται να καταθέσουν μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου.
Για το θέμα το Ιατρικό Διαβαλκανικό νοσοκομείο Θεσσαλονίκης εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
«Στις 25/09/2014 και ώρα 06.31 π.μ. διαπιστώθηκε από τον ειδικό ιατρό ο κλινικός θάνατος της Κ. Δ. Ζ. , διατελούσης σε τελικό στάδιο καρκίνου.
Η διαπίστωση του θανάτου, πέραν της κλινικής εξέτασης, επιβεβαιώθηκε από το αμέσως προηγηθέν ηλεκτροκαρδιογράφημα. Το καρδιογράφημα κατέστησε βεβαία τη διακοπή λειτουργίας της ζωής της ως άνω ασθενούς».