Απομακρύνονται και επίσημα αύριο Παρασκευή με απόφαση του υπουργού Παιδείας κ. Ανδρέα Λοβέρδου οι επτά εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν τα τελευταία χρόνια στη διακίνηση σκληρού υλικού παιδικής πορνογραφίας, όπως αποδεικνύεται από τα στοιχεία του επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κ. Μανώλη Σφακιανάκη.

Παράλληλα, από το υπουργείο Παιδείας έγινε γνωστό ότι τη Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου θα δοθούν στη δημοσιότητα οι υπουργικές αποφάσεις για το θέμα των εφετινών μετεγγραφών φοιτητών.
Οπως είπε σήμερα ο κ. Λοβέρδος, υπογράφεται αύριο η απόφαση για απομάκρυνση από τη θέση τους πέντε εκ των επτά εκπαιδευτικών έως ότου να τελεσιδικήσουν οι υποθέσεις εναντίον τους.
Για τους δύο από αυτούς, οι υποθέσεις έχουν τελεσιδικήσει οπότε αύριο υπογράφετε η απόλυση τους.
Νέο πρόγραμμα ασφαλούς διαδικτυακής πλοήγησης σε όλα τα σχολεία
Ο υπουργός Παιδείας, ο υπουργός Δημοσίας Τάξεως κ. Βασίλης Κικίλιας και ο κ. Σφακιανάκης, παρουσίασαν σήμερα την πρώτη εφαρμογή ενός νέου διαδραστικού προγράμματος ασφαλούς πλοήγησης στο Διαδίκτυο. Η παρουσίαση έγινε στο κτίριο του Αμαρουσίου σε ομάδα δημοσίων και ιδιωτικών σχολείων.
Στο πρόγραμμα αυτό, θα συμμετέχουν σταδιακά όλο και περισσότερα σχολεία με στόχο εντός του σχολικού έτους να έχει καλυφθεί το σύνολο της χώρας. Το πρόγραμμα ξεκινάει σε 600 σχολεία, ενώ μέχρι τον Απρίλιο θα έχει επεκταθεί και στα 12.500 σχολεία της χώρας.
Τα παιδιά που παρακολούθησαν σήμερα το πρόγραμμα στην ζωντανή σύνδεση που έγινε από το υπουργείο Παιδείας, εξέφρασαν σειρά ερωτημάτων προς τους συναρμόδιους υπουργούς και τον κ.Σφακιανάκη, όπως ποιοί είναι οι κίνδυνοι που τα απειλούν κατά την περιήγησή τους στο Διαδίκτυο και πως μπορούν να προστατευτούν από αυτούς.
«Διαμορφώθηκε ένα πρόγραμμα χρήσης των υπολογιστών από τα παιδιά μέσω της υπηρεσίας διώξεως ηλεκτρονικού εγκλήματος» είπε ο κ. Λοβέρδος σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.
«Δηλαδή όχι κάτι βαρύ, παίζεις με την ταμπλέτα σου, αλλά έχεις περάσει μέσα από τον ιστότοπο της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος, έχεις μια κόκκινη μπάρα στον υπολογιστή σου και κάνεις ένα κλικ αν παρενοχληθείς. Ο γονιός ή το ίδιο το παιδί αν αισθανθεί κάτι, κάνει ένα κλικ εκεί και αμέσως εντοπίζεται ο δράστης. Έρχεται ο κ. Σφακιανάκης τη Δευτέρα στο Υπουργείο και ενώπιον 40 ανθρώπων δίνει ορισμένα στοιχεία. Του ζήτησα εγώ να τα δώσει γιατί τον είχα ακούσει να τα λέει στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης. Και λέει: οι παιδόφιλοι κυρίως πεδίο δράσης έχουν το διαδίκτυο. Στην Ελλάδα έχουμε εντοπίσει περίπου χίλιους πολίτες, όχι εκπαιδευτικούς» δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Παιδείας.
Όπως δήλωσε μάλιστα, θα εισηγηθεί αλλαγή στον υπαλληλικό κώδικα ώστε να μην μπορούν ποτέ οι εκπαιδευτικοί να επιστρέψουν στα καθήκοντα του, εξαντλώντας την ποινή τους για υποθέσεις παιδοφιλίας ή διακίνησης πορνογραφικού υλικού.
«Θα είναι προσδιορισμένο το αδίκημα κατά της γενετήσιας ελευθερίας, θα περάσει έτσι για τους εκπαιδευτικούς στον υπαλληλικό Κώδικα στο πειθαρχικό Δίκαιο και δεν υπάρχει περίπτωση να συγχωρεθεί κανένας από αυτούς. Εάν θεωρούν ότι τους προσβάλλουμε τα δικαιώματα να πάνε στο Συμβούλιο της Επικρατείας» κατάληξε ο κ. Λοβέρδος.