Σημαντική πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία και σήμερα Κυριακή σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας. Σταδιακή άνοδος του υδράργυρου από τη Δευτέρα.

Βροχές και χαμηλές θερμοκρασίας συνθέτουν το σκηνικού του καιρού την Κυριακή σε όλη τη χώρα. Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, ενώ η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει του 20 βαθμούς Κελσίου.

Στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές.

Πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων κυρίως στις νοτιότερες περιοχές. Γρήγορα τα φαινόμενα θα ασθενήσουν και θα περιοριστούν στην Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Τη Δευτέρα η θερμοκρασία θα βρίσκεται σε άνοδο, κυρίως στα δυτικά και βόρεια ως προς τις μέγιστες τιμές. Στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες, τις Κυκλάδες και την Κρήτη λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές κυρίως στη βόρεια Κρήτη. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος.

Την Τρίτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και μόνο στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες. Η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω άνοδο.

Την Τετάρτη και την Πέμπτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, οι βοριάδες θα πέσουν στα 3 με 5 μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά 6, ενώ η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.Πτώση της θερμοκρασίας το Σάββατο

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, το Σάββατο αναμένονται βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα είναι πρόσκαιρα ισχυρές στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως στη Χαλκιδική), την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο, τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη. Σταδιακά τα φαινόμενα θα ασθενήσουν και θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι θυελλώδεις και στο Αιγαίο θα φθάσουν τα 8 με 9 μποφόρ. Σημαντική πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία, η οποία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς σε Μακεδονία και Θράκη, από από 16 έως 24 βαθμούς στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, από 11 έως 23 βαθμούς σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο, από 18 έως 24 σε Κυκλάδες και Κρήτη, και από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου στα νησιά του Νησιά ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες, πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές. Εξασθένηση των φαινόμενων αναμένεται από το βράδυ. Η θερμοκρασία από 16 έως 20 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια και ανατολικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Προβλήματα σε πολλές περιοχές της χώρας προκάλεσε η κακοκαιρία την Παρασκευή

Κυκλοφοριακά προβλήματα προκάλεσε στη Θεσσαλονίκη η νέα επιδείνωση του καιρού την Παρασκευή. Σε ποτάμια μετατράπηκαν δρόμοι της πόλης, ενώ σηματοδότες τέθηκαν εκτός λειτουργίας.

Η ισχυρή βροχόπτωση με την οποία «ξύπνησε» η Θεσσαλονίκη δημιούργησε σοβαρά προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων. Το πρωί της Παρασκευής, τροχαία ατυχήματα προκλήθηκαν εξαιτίας της ολισθηρότητας του οδοστρώματος -με υλικές μόνο ζημιές-, ενώ έντονο μποτιλιάρισμα παρατηρήθηκε σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Βροχοπτώσεις έπληξαν και περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας.

Προβλήματα προκάλεσαν οι βροχοπτώσεις και στην Πάτρα.

Δρόμοι πλημμύρισαν και στο Μεσολόγγι από την έντονη βροχόπτωση το βράδυ της Πέμπτης. Σύμφωνα με το onairnews, η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε δεκάδες κλήσεις για άντληση υδάτων από οικίες και καταστήματα.