Νέα δεδομένα έβαλε ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος, για τις μετεγγραφές των πρωτοετών φοιτητών σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Τρίτης ο Ανδρέας Λοβέρδος τόνισε ότι μόνο σε περίπτωση που οι γονείς μένουν σε πόλη χωρίς ακαδημαϊκό ίδρυμα και επομένως αναζητάται μια κοντινή πόλη, το αίτημα μετεγγραφής θα πραγματοποιείται αλλά δεν θα ισχύει για τα Ιδρύματα Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Πειραιά.

Μάλιστα, ο υπουργός Παιδείας ξεκαθάρισε πως μετεγγραφή θα μπορεί να πάρει ο πρωτοετής φοιτητής μόνο σε πόλη όπου έχουν σπίτι οι γονείς του ή τα αδέλφια του.

«Μπορεί να μένεις μαζί με τους γονείς σου στη Λάρισα, να περάσεις στην Ηγουμενίτσα και να θέλεις να πάρεις μετεγγραφή στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη ή την Κέρκυρα και να την πάρεις. Το σημερινό σύστημα είναι παράλογο» παραδέχτηκε ο υπουργός Παιδείας.

H κατάσταση στα ΑΕΙ της περιφέρειας είναι δραματική. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, όπου σύμφωνα μεtovima.gr,ήδη έχει δηλώσει πρόθεση μετεγγραφής το 80% των πρωτοετών φοιτητών της!

Πηγές από το εσωτερικό του ιδρύματος αναφέρουν ότι ενδέχεται να ζητήσει μετεγγραφή το 60% του συνολικού αριθμού των πρωτοετών φοιτητών του.

Σε αυτό το κλίμα αναστάτωσης ο Ανδρέας Λοβέρδος συναντήθηκε το μεσημέρι με εκπροσώπους των συμβουλίων των ΑΕΙ στο υπ. Παιδείας.