Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι Κυριάκος Γριβέας και Αναστασία Βάτσικα που απολογήθηκαν σήμερα Δευτέρα, ενώπιον του ανακριτή Διαφθοράς κ. Γιώργου Ανδρεάδη, ως προς την εμπλοκή τους στην υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Στον Κυριάκο Γριβέα επιβλήθηκε εγγύηση 500.000 ευρώ, ενώ στην Αναστασία Βάτσικα 100.000 ευρώ, σε αμφότερους εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους δυο φορές τον μήνα, και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, αποκλειστικά για τον Γριβέα.

Σύμφωνα με τον συνήγορό τους κ. Γιώργο Καψή, αρνήθηκαν τις κατηγορίες και επεσήμαναν ότι τα χρήματα διατέθηκαν για τους σκοπούς για τους οποίους χορηγήθηκαν από το ΤΤ.

«Οταν η Δικαιοσύνη λειτουργεί με ψυχραιμία έχουμε αυτά τα αποτελέσματα» δήλωσε ο κ. Καψής. «Αποδείξαμε ότι μπορούμε να δικαιολογήσουμε που πήγε μέχρι και το τελευταίο ευρώ».

Το ζεύγος που απολογήθηκε με υπόμνημα, δήλωσε ότι το δάνειο ήταν ομολογιακό, και αυτός ήταν ο βασικός λόγος για την άμεση εκταμίευσή του. Τόνισε παράλληλα ότι είχαν εξυπηρετήσει σχεδόν το σύνολο των τόκων έως και το 2011, υπογραμμίζοντας ότι το δάνειο είχε πενταετή περίοδο χάριτος.

Οι ίδιοι επικαλέστηκαν την οικονομική κρίση, προκειμένου να ερμηνεύσουν το αίτημα τους για αλλαγή των όρων του δανείου, ενώ σημείωσαν ότι το αίτημα απερρίφθη και, τότε, η τράπεζα προέβη σε καταγγελία.

Οι Γριβέας – Βάτσικα βαρύνονται με την κατηγορία της άμεσης συνέργειας σε απιστία αλλά και για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, έχοντας λάβει από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο δάνεια που εκ των υστέρων κρίθηκαν επισφαλή, ύψους 17 και 2,5 εκατομμυρίων ευρώ, το 2009 και 2010 αντιστοίχως. Σύμφωνα με το εισαγγελικό πόρισμα τα ποσά που εκταμιεύθηκαν, δεν διατέθηκαν για τους σκοπούς για τους οποίους και χορηγήθηκαν

Το ζεύγος έφθασε στην Ελλάδα αργά το βράδυ της Τετάρτης, ύστερα από πολύμηνο εκκρεμές αίτημα των ελληνικών αρχών για την έκδοσή τους από τη Μεγάλη Βρετανία, και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί σήμερα.