Την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου ΠΑΘΕ και την επέκταση του Μετρό στη Θεσσαλονίκη έρχεται να χρηματοδοτήσει η δανειακή σύμβαση των 500 εκατ. ευρώ που υπεγράφη μεταξύ του υπουργού Υποδομών, κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και του πρόεδρου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ), κ. Βέρνερ Χόγιερ.

Συγκεκριμένα, 300 εκατ. ευρώ θα υποστηρίξουν την συμμετοχή του δημοσίου στα έργα παραχώρησης των αυτοκινητόδρομων στον άξονα Πάτρα – Αθήνα – Θεσσαλονίκη, χρηματοδοτώντας την κατασκευή νέων αυτοκινητόδρομων μήκους 239 χλμ. και μικρότερα έργα αναβάθμισης υφιστάμενων αυτοκινητόδρομων σε μήκος 434 χλμ. Σύμφωνα με το υπουργείο Υποδομών, πρόκειται για τη δεύτερη και τελευταία δόση του δανείου της ΕΤΕπ, ύψους 650 εκατ. ευρώ που δόθηκε για την επανεκκίνηση των εργασιών.
Σύμφωνα με τον υπουργό Υποδομών, η πρώτη δόση του δανείου της ΕΤΕπ υποστήριξε ενεργά την επανεκκίνηση των έργων στους οδικούς άξονες, με εμφανή αποτελέσματα για την ανάπτυξη. «Δέκα χιλιάδες συμπολίτες μας δουλεύουν άμεσα στην κατασκευή τους και χιλιάδες άλλοι εργάζονται σε συναφείς με τα έργα επιχειρήσεις, για να συνδράμουν και να συμβάλλουν στην κατασκευή τους» σημείωσε κατά την διάρκεια της πανηγυρικής εκδήλωσης υπογραφής των συμβάσεων.
Ο κ. Χρυσοχοϊδης σημείωσε ότι «παρά τη συνεχιζόμενη πτώση των επενδύσεων σε κατοικίες, η αύξηση του κύκλου εργασιών στην ελληνική τσιμεντοβιομηχανία υπερβαίνει το 10%, στα μη μεταλλικά ορυκτά το 20%, ενώ για πρώτη φορά διαπιστώνεται αύξηση της καθαρής απασχόλησης στον κλάδο των κατασκευών και των μεταφορών».
Μάλιστα, ο υπουργός Υποδομών ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει την συνδρομή της ΕΤΕπ και για έργα νέας γενιάς, όπως η γραμμή 4 του Μετρό της Αθήνας, το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι και διάφορα σιδηροδρομικά έργα.
Επίσης, άλλα 200 εκατ. ευρώ δίδονται από την ΕΤΕπ για επιπρόσθετη ενίσχυση της επέκτασης του Μετρό Θεσσαλονίκης προς Καλαμαριά. Η ΕΤΕπ ήδη χρηματοδοτεί εν μέρει τη βασική γραμμή του Μετρό της Θεσσαλονίκης, σε συνδυασμό με προηγούμενα δάνεια, που συνολικά φθάνουν τα 650 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με την Αττικό Μετρό, η δανειακή σύμβαση «με τους γνωστούς ευνοϊκούς όρους, ύψους 200 εκ. ευρώ» αποτελεί την πρώτη δόση από το σύνολο της εγκεκριμένης από την ΕΤΕπ πίστωσης, συνολικού ύψους 400 εκ. για το έργο της επέκτασης του Μετρό Θεσσαλονίκης προς Καλαμαριά.
Το έργο έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και δανειοδοτείται από την ΕΤΕπ, με συνολικό προϋπολογισμό 518 εκατ. ευρώ. Περιλαμβάνει πέντε νέους σταθμούς (Νομαρχία, Καλαμαριά, Αρετσού, Νέα Κρήνη και Μίκρα) και 4,78 χλμ. υπόγειας γραμμής, υποδομές για την μελλοντική επέκταση της Γραμμής προς Αεροδρόμιο, την κατασκευή οργανωμένου χώρου Μετεπιβίβασης από τις λεωφορειακές γραμμές στον σταθμό «Μίκρα», ενώ προγραμματίζεται και κατασκευή σταθμού αυτοκινήτων στην ίδια θέση.
Με την λειτουργία της επέκτασης, η απόσταση από το Σταθμό της Μίκρας μέχρι το κέντρο της Θεσσαλονίκης θα καλύπτεται σε 15 λεπτά, εξυπηρετώντας περισσότερους από 65.000 επιβάτες σε καθημερινή βάση. Η επέκταση του Μετρό Θεσσαλονίκης προς Καλαμαριά προβλέπεται ότι θα θα παραδοθεί εντός του 2018.