Ενα περίεργο περιστατικό που σημειώθηκε το ξημέρωμα της 4ης Σεπτεμβρίου στην οδό Ιπποκράτους και το οποίο θεωρήθηκε «πρόβα» αιματηρής επίθεσης απασχολεί τις τελευταίες ημέρες την ΕΛΑΣ, που κάνει λόγο σε «ενδεχόμενη επίθεση από αναρχικούς σε αστυνομικό στόχο».
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΑΣ στις 04.25 εκείνης της ημέρας μία ομάδα αγνώστων επιτέθηκε σε διμοιρία των ΜΑΤ έξω από τα γραφεία του ΠαΣοΚ.
Σύμφωνα με την σχετική αναφορά, εναντίον των αστυνομικών ρίχτηκαν δύο άδεια μπουκάλια, αλλά κι ένα «ομοίωμα» χειροβομβίδας.
Αρχικά οι αστυνομικοί των ΜΑΤ που είδαν την ρίψη της χειροβομβίδας θορυβήθηκαν με τον φόβο της έκρηξης και της επακόλουθης αιματοχυσίας. Ομως ύστερα από σχετικό έλεγχο – και με τον φόβο να ήταν χειροβομβίδα που δεν είχε εκραγεί – αποκαταστάθηκε η ηρεμία, ενώ επί τόπου εμφανίσθηκαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.
Ωστόσο οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ εκφράζουν ερωτήματα για τον λόγο αυτής της επίθεσης με ψεύτικη χειροβομβίδα αφού κάτι τέτοιο δεν έχει σημειωθεί ξανά στην «ιστορία» των επιθέσεων κατά αστυνομικών στην περιοχή από κουκουλοφόρους. Συνήθως οι επιθέσεις αυτές γίνονταν με βόμβες μολότοφ, με άλλους εμπρηστικούς μηχανισμούς, με πέτρες κλπ.
Τα στελέχη της ΕΛΑΣ ερευνούν σοβαρά το ενδεχόμενο ότι αυτή η ενέργεια δεν ήταν ένα «αστείο» στην προσπάθεια εκφοβισμού των αστυνομικών, αλλά ήταν μια δοκιμή επίθεσης με πραγματική χειροβομβίδα. Προκειμένου να ελεγχθούν οι αντιδράσεις των αστυνομικών, ο χρόνος άφιξης ενισχύσεων, ο τρόπος διαφυγής των δραστών κλπ.
Ηδη οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΛΑΣ ερευνούν εξονυχιστικά το περιστατικό με προσπάθεια να εντοπιστούν οι οργανωτές του και να προσδιορισθούν άλλες παράμετροί του.