Σε απροειδοποίητη επίσκεψη στο 2ο Εσπερινό ΓΕΛ Αθηνών στους Αμπελόκηπους προχώρησε το απόγευμα της Τρίτης ο υπουργός Παιδείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος. Παρακολούθησε το μάθημα της ιστορίας κατεύθυνσης, την οποία δίδασκε στο Πανεπιστήμιο, ανέβηκε στην έδρα και το δίδαξε ενώ στη συνέχεια είχε συνομιλία με τους μαθητές. Άκουσε τις ανησυχίες για το μέλλον τους και την επαγγελματική τους αποκατάσταση.
Η καθηγήτρια του μαθήματος εξήρε την προσπάθεια που κάνουν οι μαθητές του σχολείου και τόνισε ότι αναμένει στις πανελλήνιες εξετάσεις οι μαθητές της να έχουν καλύτερες επιδόσεις από τα προηγούμενα χρόνια.
Ο κ. Λοβέρδος είχε συνεργασία με τον διευθυντή του σχολείου, ο οποίος τον ενημέρωσε ότι παρατηρούνται ελλείψεις σε βιβλία, διότι τα τμήματα ήταν υπό διαμόρφωση και δεν υπήρχε σαφή εικόνα τις προηγούμενες ημέρες για τον μαθητικό πληθυσμό του σχολείου, αλλά και ελλείψεις σε διδακτικό προσωπικό.
«Έχουν σταλεί οι εκπαιδευτικοί, αλλά δεν έχουν ακόμα τοποθετηθεί. Αύριο (σ.σ. Τετάρτη) θα στείλουμε άλλους 3.000 με 4.000 αναπληρωτές. Θα φροντίσω το συντομότερο να πάνε τα βιβλία σε όλα τα εσπερινά σχολεία» τόνισε ο κ. Λοβέρδος ο οποίος επικοινωνήσει την Πέμπτη τηλεφωνικά με τον διεθυντή του σχολείου «για να διαπιστώσει αν τα προβλήματα σε βιβλία και προσωπικό έχουν λυθεί», όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας.