Δωρεάν μετακινήσεις με τα δημοτικά ποδήλατα του Αμαρουσίου έχουν την ευκαιρία να απολαμβάνουν από εχθές, Δευτέρα, οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της πόλης, ώστε όλοι χωρίς κόστος να μπορούν να απολαμβάνουν τα οφέλη από την τακτική χρήση του ποδηλάτου.
Επιπλέον, αυξάνεται ο δωρεάν χρόνος ανά διαδρομή από μισή σε δύο ώρες, ενώ δεν υφίσταται οποιοσδήποτε περιορισμός σχετικά με το πόσες φορές θα χρησιμοποιηθεί το ποδήλατο κάθε μέρα.
Ο Δήμος Αμαρουσίου και η διαχειρίστρια εταιρεία προσφέρουν δωρεάν στους πολίτες το ποδήλατο, ως ένα εναλλακτικό μέσο αστικής μετακίνησης, με την ευγενική χορηγία της Coca Cola Hellas, η οποία ανέλαβε την υποστήριξη του Συστήματος των Κοινόχρηστων Ποδηλάτων, στο πλαίσιο της εκστρατείας της εταιρείας «Άλλαξε στάση, μπες στη δράση».
Το Σύστημα Κοινόχρηστων Ποδηλάτων στο Μαρούσι έχει ήδη περισσότερους από 500 εγγεγραμμένους χρήστες και εκτιμάται ότι από την έως τώρα χρήση του έχει αποφευχθεί η εκπομπή στην ατμόσφαιρα περίπου μισού τόνου διοξειδίου του άνθρακα. Όσοι διαθέτουν ήδη ενεργό συνδρομή, αυτή θα επεκταθεί για όσο διαρκεί η προσφορά. Εάν όχι, η συνδρομή επανεργοποιείται αυτόματα. Όσοι δεν έχουν συνδρομή μπορούν να πάρουν άμεσα από την ιστοσελίδα Δήμος Αμαρουσίου Cyclopolis
Η έναρξη της συνεργασίας συμπίπτει με την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας (16 -22 /9, http:www.mobilityweek.eu), με την ευκαιρίας της οποίας οι εμπλεκόμενοι φορείς καλούν τους πολίτες να συμμετάσχουν στο κίνημα για μια καλύτερη ζωή.