Κοινή υπουργική απόφαση για την παραχώρηση του αεροδρομίου της Τρίπολης για κοινή χρήση ανάμεσα στην Πολεμική και την Πολιτική Αεροπορία υπέγραψαν ο υπουργός Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, με τον υπουργό Υποδομών, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Η λειτουργία του αεροδρομίου της Τρίπολης και ως πολιτικού, αφ’ ενός δεν θα θίξει καθόλου το επιχειρησιακό έργο της Πολεμικής Αεροπορίας, αφ’ ετέρου θα συμβάλει στην ανάπτυξη ολόκληρης της Πελοποννήσου, τόσο στο εμπόριο όσο και στον τουρισμό και θα φέρει την περιοχή στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος, είπε ο κ. Αβραμόπουλος.

Για τη λειτουργία του αεροδρομίου της Τρίπολης και ως πολιτικού, ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε ότι υπάρχει επιτακτική ανάγκη, καθώς το αεροδρόμιο της Καλαμάτας, το οποίο σημείωσε φέτος αύξηση 54% είναι κορεσμένο και υπάρχει ζήτηση από εταιρείες τσάρτερ και χαμηλού κόστους.

«Σήμερα προστίθεται μια νέα σημαντική υποδομή», υπογράμμισε.

Από την Τετάρτη, η ΥΠΑ μαζί με την Περιφέρεια θα ξεκινήσουν τις υποδομές που απαιτούνται για να λειτουργήσει το αεροδρόμιο, είπε ο υπουργός Υποδομών, ενώ ο κ. Αβραμόπουλος εξέφρασε την πεποίθηση ότι το αεροδρόμιο μπορεί να λειτουργήσει από τον επόμενο χρόνο.

«Η κίνηση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο των συντονισμένων προσπαθειών του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης για την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας μέσα από την ανάπτυξη ενός νέου παραγωγικού και ανταγωνιστικού μοντέλου που θα αξιοποιεί τα συγκριτικά πλεονεκτήματα κάθε περιοχής της πατρίδας μας» είπε ο κ. Αβραμόπουλος.

Ο ελληνικός λαός, σημείωσε, απαιτεί επίσπευση του κυβερνητικού έργου και θέλει αποτελέσματα.

«Μας καλεί να αλλάξουμε τον τρόπο λειτουργίας του κράτους, να αλλάξουμε χρόνους αντίδρασης. Θεωρούμε σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές επιβεβλημένο να συσπειρωθούμε, κρατικές δομές, τοπική αυτοδιοίκηση, όλοι οι θεσμοί, δίνοντας προτεραιότητα στην ανάπτυξη» είπε.

Ο υπουργός Άμυνας αναφέρθηκε στην ανάγκη συνεργασίας και συνεννόησης, προκειμένου να επιλύονται τα προβλήματα και ζήτησε «να αφήσουμε πίσω παραγοντισμούς και υπουργικούς πατριωτισμούς».

«Η πολιτική θέλει αποτελέσματα και η σημερινή στιγμή είναι μια πολύ καλή στιγμή για την Πελοπόννησο και την πολιτική», είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης, σημειώνοντας ότι στην Πελοπόννησο συντελείται ένα θαύμα, αναφερόμενος στην ανάπτυξη και άλλων υποδομών και ενός μεγάλου οδικού δικτύου.