«Το «Νoor 1″ δεν το έχω δει ποτέ σαν πλοίο, ούτε και γνωρίζω κάποιον από το πλήρωμα αλλά ούτε και έχω εμπλακεί σε διαδικασία πρόσληψης πληρώματός του. Ο πλοίαρχος του συγκεκριμένου πλοίου ουδέποτε επικοινώνησε μαζί μου, ουδέποτε του έδωσα εντολή να φορτώσει οτιδήποτε πάνω στο πλοίο. Οτιδήποτε αναφέρει στο πρόσωπό μου είναι ασύστολα ψεύδη και κατευθυνόμενα από αυτούς που θέλουν να με εμπλέξουν σε αυτήν την υπόθεση».
Απόσπασμα από την απολογία που έδωσε προ μερικών ημερών ο 57χρονος αρχιπλοίαρχος Γ.Μ. -ή «κάπτεν Τζορτζ» όπως μνημονεύεται στη δικογραφία- που έχει ήδη προφυλακισθεί για την υπόθεση της εισαγωγής από το Ντουμπάι δύο τόνων ηρωίνης με το πλοίο «Noor 1» τον περασμένο Ιούνιο. Ο αρχιπλοίαρχος που παλιότερα εργαζόταν σε μεγάλη ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία φέρεται να βρισκόταν από το 2004 στην πρωτεύουσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και εργαζόταν -όπως ανέφερε- ως υπεύθυνος ναυλώσεων και υπεύθυνος συγκρότησης πληρωμάτων σε πολυεθνική ναυτιλιακή εταιρεία που διαθέτει 18 πλοία.
Το όνομα και το τηλέφωνο του «κάπτεν Τζορτζ» μνημόνευσε στην απολογία του ο ινδός πλοίαρχος του «Noor 1» ότι ήταν αυτός που του έδωσε την εντολή να φορτωθούν καταμεσής του Περσικού από ένα πλοιάριο οι δύο τόνοι ηρωίνης οι οποίοι είχαν προορισμό τη χώρα μας.
Ο 57χρονος προφυλακισθείς, που δήλωσε ότι είχε σε τραπεζικούς λογαριασμούς στην Κύπρο μεγάλο χρηματικό ποσό, ανέφερε σχετικά με την «επικοινωνία» του με τον καπετάνιο του «Noor 1»: «Το ότι είναι κατευθυνόμενος αποδεικνύεται και από το ότι θυμόταν με μεγάλη άνεση τον μακροσκελή αριθμό του κινητού μου τηλεφώνου, το οποίο δεν του τον έδωσα ποτέ. Για το γεγονός δε που αναφέρει, ότι εγώ πλήρωσα τα τέλη διέλευσης της διώρυγας, προκύπτει από το σχετικό έγγραφο που σας προσκομίζω, ότι αυτό καλύφθηκε από την εταιρεία του Ευθύμιου Γ. (σ.σ. 41χρονος επιχειρηματίας ήδη προφυλακισμένος για την υπόθεση)».
Ο «κάπτεν Τζορτζ» ωστόσο δεν αποκαλύπτει πώς βρέθηκε στην κατοχή του το συγκεκριμένο παραστατικό για την πληρωμή της διώρυγας του Σουέζ.
Ωστόσο σε άλλο σημείο της απολογίας του ο 57χρονος αρχιπλοίαρχος αναφέρεται σε σχέση του με το πλοίο μεταφοράς της ηρωίνης λέγοντας ότι «τον Μάρτιο του 2014 μου τηλεφώνησε στην Ελλάδα ο Αιμίλιος Κ. (σ.σ. ιδιοκτήτης αντιπροσωπείας αυτοκινήτων), τον οποίο γνώριζα προσωπικά και έκανε αναφορά σε κάποιον Παντελή Κ. (σ.σ. η σύζυγός του είναι ήδη κρατούμενη ως πλοιοκτήτρια του «Noor 1″) και μου ζήτησε να τον βοηθήσω ως εκ της ιδιότητός μου ως μέλους ναυτιλιακής εταιρείας. Επιπλέον μου είπε ότι επειδή δεν έχει να φάει, δώσε του λίγα χρήματα και θα σου τα δώσω εγώ. Έτσι εγώ κατά παράκληση του Αιμιλίου Κ. του έδωσα 5.000 ευρώ».