Στο πένθος βυθίστηκε το Πυροσβεστικό Σώμα μετά τον χαμό του 33χρονου αρχιπυροσβέστη, ο οποίος έχασε τη ζωή του στην προσπάθειά του να σώσει μια 44χρονη γυναίκα, η οποία είχε εγκλωβιστεί σε διαμέρισμα πολυκατοικίας, στο Παλαιό Φάληρο, που είχε τυλιχτεί στις φλόγες. Τραγικό θάνατο βρήκε και η άτυχη 44χρονη.

Το τραγικό περιστατικό συνέβη λίγο μετά τις 9 το βράδυ της Παρασκευής στην οδό Ιπποκράτους 4 στο Παλαιό Φάληρο.

Στο σημείο έφτασαν 43 πυροσβέστες με 16 οχήματα για να σβήσουν την πυρκαγιά σε ισόγειο κατάστημα υδραυλικών και ειδών θέρμανσης.

Η φωτιά ξέσπασε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία και πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις. Σημειώνονταν συνεχώς εκρήξεις σε φιάλες ασετυλίνης με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν στον 2ο όροφο η 44 χρονη σύζυγος του ιδιοκτήτη και μητέρα δυο παιδιών και στον πρώτο όροφο η ηλικιωμένη μητέρα του.

Ο ιδιοκτήτης, ο οποίος έλειπε την ώρα της πυρκαγιάς, έφτασε εκεί λίγο μετά τους πυροσβέστες και ο ίδιος τους ενημέρωσε ότι η σύζυγος και η μητέρα του είχαν εγκλωβιστεί στο κτίριο και τους έδωσε τα κλειδιά των διαμερισμάτων.

Ο άτυχος πυροσβέστης, Ματθαίος Μάντζιος, με έναν ακόμη συνάδελφό του μπήκαν στο κτίριο απ΄όπου έβγαλαν αρχικά την ηλικιωμένη από τον 1ο όροφο και στη συνέχεια ο 33χρονος αρχιπυροσβέστης ανέβηκε στον δεύτερο όροφο για να απεγκλωβίσει τη δεύτερη γυναίκα.

Λόγω των εκρήξεων και των εύφλεκτων υλικών αναπτύχθηκαν μεγάλα θερμικά φορτία στο κτίριο και έβγαινε πυκνός καπνός που εμπόδιζε την κάθοδο από το κλιμακοστάσιο αλλά και τους άλλους πυροσβέστες να πλησιάσουν με κλιμακοφόρο όχημα.

Περίπου δύο ώρες αργότερα που η φωτιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο ο άτυχος αρχιπυροσβέστης βρέθηκε στο μπαλκόνι του διαμερίσματος και πολύ κοντά του η 44χρονη γυναίκα, και οι δύο χωρίς αισθήσεις, πιθανόν από εισπνοή καπνού. ‘Οταν μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο διαπιστώθηκε ο θάνατός τους.

Η μητέρα του ιδιοκτήτη νοσηλεύεται με αναπνευστικά προβλήματα στο νοσοκομείο Σωτηρία.

Για τις συνθήκες του τραγικού συμβάντος και τα αίτια της πυρκαγιάς έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση και προανάκριση.

Ο Ματθαίος Μάντζιος κατατάχθηκε στο Πυροσβεστικό Σώμα το 2007, ενώ το 2009 αποφοίτησε από την Πυροσβεστική Ακαδημία με το βαθμό του αρχιπυροσβέστη.

Ήταν άγαμος και το τελευταίο διάστημα υπηρετούσε στον 5ο Πυροσβεστικό Σταθμό Αθηνών.

Το μοιραίο βράδυ της Παρασκευής ο Ματθαίος Μάντζιος εκτελούσε χρέη αξιωματικού βάρδιας στον σταθμό της Καλλιθέας.