Μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση κατά του Νίκου Μιχαλολιάκου, του Ηλία Κασιδιάρη καθώς και των διαχειριστών της ιστοσελίδας της Χρυσής Αυγής, κατέθεσε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών ο Ηλίας Σταύρου, πρώην υποψήφιος βουλευτής του κόμματος.

Αφορμή για τη μήνυση στάθηκε υβρεολόγιο σε βάρος του, με κατά καιρούς αναρτήσεις στο site του κόμματος, στις οποίες χαρακτηριζόταν μεταξύ άλλων ως «διαταραγμένος».

Ο Ηλίας Σταύρου έχει καταθέσει ως μάρτυρας στην ποινική έρευνα που διεξήχθη για τη δράση της Χρυσής Αυγής, καταγγέλλοντας σωρεία στοιχείων, ενώ δηλώνει ότι έχει δεχθεί και απειλές για τη στάση του.

Ο ίδιος χαρακτηρίζει πλέον τη Χρυσή Αυγή «συμμορία δολοφόνων», και τονίζει ότι τον θλίβει το εκλογικό της 10%, ενώ αφήνει αιχμές για υποκριτική συμπεριφορά μελών του κόμματος που έτρωγαν σε πανάκριβα εστιατόρια και την επόμενη μέρα, μιλούσαν στον ελληνικό λαό για το μνημόνιο.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, έπειτα από την υποβολή της μήνυσης, το άλλοτε στέλεχος της Χρυσής Αυγής υποστήριξε ότι κατέθεσε την πλήρη αλήθεια στις ανακρίτριες και πρόσθεσε πως η ηγεσία και τα μέλη της οργάνωσης«είναι εντελώς ανίκανοι να αποδομήσουνόσα έχω καταγγείλει».

Ο Σταύρου επανέλαβε επίσης πως δεχόταν απειλές μέχρι την κατάθεσή του στο Εφετείο και τόνισε: «Επιμένω στις καταγγελίες μου και ευθυγραμμίζομαι με τα πορίσματα της Δικαιοσύνης. Δεχόμουν απειλές μέχρι την κατάθεσή μου, κυρίως έμμεσες. Όχι τώρα πια. Εγώ όμως δεν βιντεοσκοπούσα, όπως κάποιοι άλλοι έκαναν, χρησιμοποιώντας μαφιόζικες μεθόδους. Η Χρυσή Αυγή είναι συστημικό κόμμα. Πήγαιναν στα εστιατόρια και ξόδευαν εκατοντάδες ευρώ…».