Τα ξημερώματα της Τρίτης έφυγε από τη ζωή ο γνωστός μουσικοσυνθέτης Αντώνης Βαρδής, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση ιδιωτικού θεραπευτηρίου.

Ο Αντώνης Βαρδής γεννήθηκε το 1948 στο Μοσχάτο. Σε ηλικία 6 ετών γνώρισε τον Τσιτσάνη, τον Παπαϊωάνου,τον Ζαμπέτα και την Ρένα Ντάλια στο «Φαληρικό», όπου και τραγούδησε για πρώτη φορά.

Στα τέλη του 1965 σε ηλικία 17 ετών μαζί με φίλους του δημιούργησε το συγκρότημα «VICKINGS». Από το 1969-1981 δούλεψε σε μπουάτ της Πλάκας ως μουσικός δίπλα σε καταξιωμένους συνθέτες και τραγουδιστές όπως τον Χρήστο Νικολόπουλο, Τάκη Σούκα, Θανάση Πολυκανδριώτη, Δήμο Μούτση, Γιάννη Σπανό, Λουκιανό Κηλαηδόνη, Μάνο Λοίζο, Λάκη Καρνέζη, Γιώργο Νταλάρα, Χαρούλα Αλεξίου, Γιάννη Πάριο, Μανώλη Μητσιά, Βίκυ Μοσχολιού, Δήμητρα Γαλάνη, Αντώνη Καλογιάννη, Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Άννα Βίσση, Δημήτρη Ψαριανό, Αδελφους Τζαβάρα, Χαράλαμπο Γαργανουράκη, Νίκο Ξυλούρη, Μαρίζα Κώχ, Μαρία Δημητριάδη, Κωστή Χρήστου, Τάνια Τσανακλίδου κ.ά.

Το 1973 πήρε μέρος σε διαγωνισμό και κέρδισε το δεύτερο βραβείο σύνθεσης, το τραγούδι ερμήνευσε ο Γιώργος Νταλάρας.

Συνεργάστηκε με τους: Στέλιο Καζαντζίδη, Γιάννη Πουλόπουλο, Γιώργο Νταλάρα, Γιάννη Πάριο, Δήμητρα Γαλάνη, Βασίλη Παπακ/νου, Χαρούλα Αλεξίου, Λίτσα Διαμάντη, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Άννα Βίσση, Χάρη και Πάνο Κατσιμίχα, Νίκο Ρωμάνο, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, Κώστα Γανωτή, Αντώνη Ρέμο, Νίκο Βέρτη, Σταμάτη Γονίδη, Ηλία Κλώναριδη, Μανώλη Λιδάκη, Πίτσα Παπαδοπούλου, Μανώλη Μητσιά, Χριστίνα Μαραγκόζη, Μανώλη Αγγελόπουλο, Ελένη Δήμου, Γλυκερία, Μελίνα Ασλανίδου, Ελένη Βιτάλη, Λιζέτα Νικολάου, Χάρη Βαρθακούρη, Κώστα Καραφώτη, Σάκη Ρουβά, Γρηγόρη Πετράκο, Πασχάλη Τερζή, Νατάσα Θεοδωρίδου, Σταμάτη Γονίδη και φυσικά με το γιο του Γιάννη Βαρδή.

Η δήλωση του Γιώργου Νταλάρα για τον θάνατο του Αντώνη Βαρδή

Ο Αντώνης!

Φίλος και σύντροφος των πρώτων μας ευτυχισμένων στιγμών στη δουλειά και στη ζωή, που τότε ήταν ένα. Των πολύ προσωπικών στιγμών που δεν μοιράζονται. Μόνο καλά έχω να θυμάμαι. Ένα λαϊκό παιδί με σπάνιο ταλέντο που δεν του χαρίστηκε ποτέ τίποτα. Όλα τα κέρδισε με σκληρή δουλειά, προσωπικό κόπο, ακόμα και τη ζωή του. Έκλεισε το μάτι στον κίνδυνο κι άλλες φορές. Ένας άνθρωπος αφοσιωμένος στην μουσική, στα παιδιά του, στους δικούς του ανθρώπους, στους φίλους του. Χάρισε στον κόσμο καταπληκτικά τραγούδια που θα ζουν στις καρδιές μας. Πέρα απ’ τα τραγούδια του, όσοι είναι μουσικοί και γνωρίζουν, ξέρουν ότι είναι μοναδικός μουσικός με πηγαίο ταλέντο. Ξεκίνησε με τη σύγχρονη μουσική και αγάπησε με πάθος και τη λαϊκή. Αγάπησε τον Τσιτσάνη, τον Καλδάρα, τον Καζαντζίδη και από την άλλη λάτρεψε τον Θεοδωράκη και τον Μούτση.

Άνθρωπος γενναιόδωρος και γενναίος, χαριτωμένος, με σπάνιο χιούμορ, με θάρρος, με αξιοπρέπεια, με λεβεντιά…

Βιάστηκες βρε Αντώνη!…

Ο Γιάννης, η Καλλιστώ και η Φιλοθέη έχουν τώρα ανάγκη τη δύναμή σου και το κουράγιο σου.

Καλό ταξίδι φίλε. Θα τα ξαναπούμε.


Ανακοινώσεις κομμάτων

Ουπουργός Πολιτισμού,Κώστας Τασούλας, δήλωσε: «Ο Αντώνης Βαρδής υπήρξε σημαντικός και δημοφιλής καλλιτέχνης. Είχε ρίζες γερές γνωρίζοντας από πολύ νέος φυσιογνωμίες του λαϊκού μας τραγουδιού, αλλά είχε και δικά του φτερά που του χάρισαν πολύ μεγάλες και γνωστές επιτυχίες που αγάπησε και τραγούδησε ο ελληνικός λαός. Στην οικογένειά του εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια».

Ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠαΣοΚ, ΔΗΜΑΡ και ΑΝΕΛ έσπευσαν να εκφράσουν τη βαθιά θλίψη του πολιτικού κόσμου για την απώλεια του Αντώνη Βαρδή, ο οποίος έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της Τρίτης ύστερα από γενναία μάχη με τον καρκίνο.

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ νέφερε: «Αποχαιρετάμε τον Αντώνη Βαρδή που έφυγε σήμερα από τη ζωή μετά από μακροχρόνιο αγώνα με τον καρκίνο. Ενας σπάνιος άνθρωπος που άφησε το δικό του στίγμα στη μουσική και το ελληνικό τραγούδι συνεργαζόμενος από τα πρώτα παιδικά του χρόνια με τους μεγάλους, δημιουργούς και εκτελεστές της μουσικής σκηνής: Τσιτσάνη, Παπαϊωάννου, Ζαμπέτα, Ντάλια, Χιώτη και αργότερα μετά την ενηλικίωση του και αφού είχε προηγηθεί η δημιουργία του νεανικού συγκροτήματος των VIKINGS, με τους Νικολόπουλο, Σούκα, Πολυκανδριώτη, Μούτση, Σπανό, Κηλαηδόνη, Λοΐζο, Καρνέζη, Νταλάρα, Αλεξίου, Πάριο, Μητσιά, Μοσχολιού, Γαλάνη, Ξυλούρη και πολλούς άλλους ακόμα συνθέτες, τραγουδιστές και στιχουργούς. Η καλλιτεχνική παρουσία και το έργο του Αντώνη Βαρδή θα μας συνοδεύει για πάντα».

Από το Γραφείο Τύπου του ΠαΣοΚ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Αποχαιρετούμε με συγκίνηση τον Αντώνη Βαρδή, ένα σημαντικό δημιουργό, ένα δημοφιλή καλλιτέχνη, ένα σεμνό άνθρωπο, που έφυγε τόσο πρόωρα μετά από μία άνιση μάχη. Μάχη που έδωσε με την αξιοπρέπεια που τον συνόδευσε σε όλη του τη ζωή. Θα τον θυμόμαστε μέσα από τις μελωδίες που μας αφήνει παρακαταθήκη. Καλό του ταξίδι».

Η ΔΗΜΑΡ σε ανακοίνωσή της ανέφερε: «Ο θάνατος του Αντώνη Βαρδή, ενός καλλιτέχνη που σφράγισε με τα τραγούδια και τις μελωδίες του τη νεοελληνική μουσική σκηνή προξενεί πένθος και θλίψη σε όλους μας. Η ΔΗΜΑΡ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στους συγγενείς και τους οικείους του».

«Kαλό ταξίδι στον Αντώνη Βαρδή, τον ευγενικό μεγάλο τραγουδιστή της αγάπης… » έγραψε ο πρόεδρος τωνΑνεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος στο προσωπικό του προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.