Υπό τον κλοιό ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων πραγματοποιήθηκε στις 10 το πρωί του Σαββάτου η ορκωμοσία στην περιφέρεια Ηπείρου στα Ιωάννινα, προκειμένου να αποτραπούν επεισόδια με αντιεξουσιαστές και μέλη αντιρατσιστικών οργανώσεων που αντιδρούν στη συμμετοχή δύο μελών της Χρυσής Αυγής στο νέο σχήμα.

Από το πρωί ομάδες αντιεξουσιαστών και μελών του ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της ΚΕΕΡΦΑ, συγκεντρώθηκαν έξω από το μέγαρο της Περιφέρειας, φωνάζοντας αντιφασιστικά συνθήματα, ενώ διμοιρίες των ΜΑΤ είχαν αποκλείσει το κτήριο.

Ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων, Μάξιμος, προσερχόμενος στην Περιφέρεια για την ορκωμοσία όταν είδε τους διαδηλωτές, πλησίασε τη συγκέντρωση της ΚΕΕΡΦΑ και του ΑΝΤΑΡΣΥΑ, όπου στάθηκε για λίγο και άκουσε τους διαδηλωτές να του υπενθυμίζουν τη ναζιστική θηριωδία στην Ήπειρο.

Ο κ. Μάξιμος, κατά τον χαιρετισμό του στην τελετή της ορκωμοσίας σχολίασε την κατάσταση λέγοντας ότι πρέπει να ακούμε τις αγωνίες του λαού ακόμη και εάν είναι λάθος ή εκφράζονται με λάθος τρόπο γιατί έτσι μαθαίνουμε από τα λάθη.

«Να φροντίσουμε να εξαλείψουμε ακραία φαινόμενα, τα οποία γεννιούνται ακριβώς, επειδή δεν κάνουμε εμείς καλά την δουλειά μας και με πρώτους τους δεσποτάδες και τους παπάδες. Αν κάναμε εμείς καλά την δουλειά μας, θα ήταν ο κόσμος καλύτερος» τόνισε.

Μικρή ένταση, σημειώθηκε έξω από το μέγαρο της Περιφέρειας μετά την ορκωμοσία, όταν πλησίασε τους συγκεντρωμένους ο πρώην υποψήφιος με την ΕΛΙΑ Γιώργος Ζάψας ζήτησε εξηγήσεις γιατί φώναξαν συνθήματα εναντίον του.

Στη συνέχεια οι διαδηλωτές αποχώρησαν από τον χώρο της Περιφέρειας Ηπείρου.