Η καταβολή ενός ποσού αποκλειστικά και μόνο για την καταβολή των δεδουλευμένων του προσωπικού του δήμου Φυλής αποφασίστηκε από τα υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΔΣΝΑ.

Ο δήμος αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με την καταβολή μισθοδοσίας του προσωπικού και κατ’ επέκταση με τη λειτουργία του λόγω της διαμάχης του με το Δημόσιο.

Εις βάρος του Δήμου εκκρεμεί κατασχετήριο, που υπογράφεται από τον Προϊστάμενο της Επιχειρησιακής Μονάδας Είσπραξης του υπουργείου Οικονομικών και το οποίο προβλέπει αναγκαστική κατάσχεση μέχρι του ποσού των 9.091.668,61 ευρώ.

Αιτία, τα χρέη του Δήμου Φυλής και των δημοτικών επιχειρήσεών του προς το Δημόσιο, την Εφορία και τα Ασφαλιστικά Ταμεία, ύψους δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, για τα οποία έχει υποβάλει αίτημα ρύθμισης προς το υπουργείο Οικονομικών.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση του ΕΔΣΝΑ, άλλα ποσά δεν είναι δυνατόν να καταβληθούν, προς το παρόν, καθώς η διοίκηση του ΕΔΣΝΑ απέρχεται και μπορεί να ασκεί μόνο διαχείριση τρεχουσών υποθέσεων.

Το ποσό θα καταβληθεί μετά τον προβλεπόμενο έλεγχο της Υπηρεσίας του Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου που διενεργεί τον προληπτικό έλεγχο νομιμότητας δαπανών στον ΕΔΣΝΑ.

Με δηλώσεις του, ο πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ, Γιάννης Σγουρός, αφού ευχαρίστησε τα δύο υπουργεία και ιδιαιτέρως τον υπουργό Εσωτερικών, Αργύρη Ντινόπουλο, τόνισε την ανάγκη να βρεθεί τρόπος που να διασφαλίζει την πληρωμή του προσωπικού του δήμου Φυλής.