Ο απερχόμενος δήμαρχος του Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος παραχώρησε σήμερα Τετάρτη συνέντευξη Τύπου όπου έκανε αναλυτικό απολογισμό του έργου του.

Απαντώντας σε ερώτηση του tovima.gr απέκλεισε το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος σε προσεχείς βουλευτικές εκλογές, ωστόσο διαβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει να είναι παρών στην πολιτική σκηνή.

Όπως είπε: «Το πάθος μου ήταν ο Πειραιάς και είναι ο Πειραιάς. Δεν πρόκειται να πολιτευτώ στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές Αυτή είναι η πρώτη προσέγγιση. Στον Πειραιά υπάρχουν δυο βουλευτές ο κ. Κ. Αρβανιτόπουλος και ο κ. Κ.Κατσαφάδος και είναι και αξιόλογοι. Απών από την πολιτική δεν θα είμαι. Απόμαχος δεν γίνεται να είμαι με αυτή την ενέργεια που έχω. Δεν γίνεται. Είμαι επικεφαλής του συνδυασμού «Μας ενώνει ο Πειραιάς». Στον Πειραιά θα είναι το επίκεντρο των δραστηριοτήτων μου και στην οδό Κολοκοτρώνη θα είναι το προσωπικό γραφείο όπου θα συναντώ φίλους και θα συζητάμε για το μέλλον».

Επίσης, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μη συμμετάσχει στην ορκωμοσία του νέου δημάρχου κ. Γιάννη Μώραλη και των δημοτικών και κοινωτικών συμβούλων και να μην είναι καν δημοτικός σύμβουλος λέγοντας ότι παραμένει επικεφαλής του συνδυασμού του και ότι θα συνεχίσει να είναι ενεργός πολίτης του Πειραιά. «Δεν το έχω αποφασίσει αυτό ακόμα. Θέλω να είμαι απολύτως ειλικρινής. Δεν το έχω αποφασίσει ακομα γιατι θέλω να δώσω χρόνο στον παππού Βασίλη Μιχαλολιάκο. Μετά τη συνέντευξη Τύπου θα συνοδεύσω τα εγγόνια μου στο χωριό της γυναίκας μου. Θα εξαρτηθεί το εάν θα επιστρέψω πριν την Κυριακή ή όχι. Εξάλλου μπορώ να ορκιστώ και μετά την Κυριακή. Σε κάθε περίπτωση ο συνδυασμός μου έχει πολύ αξιόλογους ανθρώπους ικανούς να λειτουργήσουν την παράταξη και χωρίς εμένα στο δημοτικό συμβούλιο…Είμαι γεμάτος δυνατότητες μπορώ να έχω πολιτική δραστηριότητα χωρίς να είμαι δημοτικός σύμβουλος. Αρχηγός του συνδυασμού θα είμαι».

Ακόμα ευχαρίστησε τους δημότες της πόλης και τους εργαζόμενους στον δήμο και τόνισε ότι φεύγει με το κεφάλι ψηλά «γεμάτος ευγνωμοσύνη και αγάπη». Ο κ. Μιχαλολιάκος σημείωσε ότι «οι πειραιώτισσες και οι πειραιώτες για ένα τέταρτο του αιώνα με τίμησαν όσο κανέναν άλλο πολιτικό. Μου έδωσαν απλόχερα την αγάπη και την ψήφο εμπιστοσύνης τους και στη θέση του βουλευτή και στη θέση του δημάρχου. Ακόμα και στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές είχα τη μεγάλη τιμή, παρά τη μη εκλογή μου, να αυξηθούν οι πολίτες που με ψήφισαν σε σχέση με τους πολίτες που με ψήφισαν το 2010 κατά 50% περίπου. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τους άξιους συνεργάτες μου, τους εργαζόμενους στο δήμο Πειραιά που ξεπέρασαν τον εαυτό τους. Δούλεψαν αυτά τα χρόνια με μεγαλύτερο πάθος από ότι αν δούλευαν στην ιδιωτική τους επιχείρηση».

Έκανε ειδική αναφορά στην επαναλειτουργία του Δημοτικού Θεάτρου και παράλληλα σημείωσε ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του «έτρεξαν» 129 έργα προϋπολογισμού περίπου 100 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας ακόμα ότι το πιο μεγάλο δημοτικό έργο είναι η ανάπλαση του επιλιμάνιου μετώπου που ξεκινά από τον Άγιο Διονύσιο και περιλαμβάνει την περιοχή έως τον ΟΛΠ, την Τρούμπα, την 2ας Μεραρχίας και φτάνει έως το Πασαλιμάνι και τους δρόμους στο Πανεπιστήμιο Πειραιά.

Ειδική αναφορά έκανε στην κοινωνική πολιτική του δήμου λέγοντας ότι επετεύχθη ο στόχος: «Κανένας συνάνθρωπος μας στον Πειραιά χωρίς ένα πιάτο φαγητό, χωρίς ύπνο, χωρίς γιατρό και φάρμακα. Κανένα παιδάκι χωρίς εμβόλια, κανένα παιδί χωρίς βρεφονηπιακό σταθμό» και ευχαρίστησε θερμά τους εθελοντές και τις εθελόντριες για το έργο τους».

Ο απερχόμενος δήμαρχος εξέφρασε την ευχή του «το δημιουργικό έργο αυτό στον Πειραιά να συνεχιστεί τα επόμενα πέντε χρόνια. Εγώ και οι συνεργάτες μου θα είμαστε απολύτως υποστηρικτικοί» και συμπλήρωσε πως ο νέος δήμαρχος έχει ενημερωθεί για τα ζητήματα του δήμου από τον ίδιο αλλά κυρίως από τον Γενικό Γραμματέα. Είπε ακόμη πως του παραδίδει χρέος του δήμου μειωμένο κατά 10 εκατομμύρια ευρώ (από τα 140 στα 130 εκατομμύρια).

Σχετικά με τα δικαστήρια διαβεβαίωσε πως δεν πρόκειται να φύγουν από τη πόλη λέγοντας χαρακτηριστικά «η αλήθεια είναι ότι αν δεν ήταν δήμαρχος ο Βασίλης Μιχαλολιάκος τα δικαστήρια θα είχαν φύγει» και επισημαίνοντας ότι είχαν ληφθεί οι τελικές αποφάσεις και αναζητούνταν μεταφορική εταιρεία και πρόσθεσε πως η σύγκρουση ήταν μετωπική με τον Πρωθυπουργό κάνοντας λόγο για «κόκκινη γραμμή».

Σε επιφυλακή για την ορκωμοσία του Ν. Κούζηλου

Σε επιφυλακή θα βρίσκονται την Κυριακή το πρωί οι αστυνομικές δυνάμεις στον Πειραιά λόγω της συμμετοχής στην ορκομωσία του νέου δημοτικού συμβουλίου του προφυλακισμένου βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ν. Κούζηλου ο οποίος εξέλεγη δημοτικός σύμβουλος στις τελευταίες εκλογές.

Για τις 12.00 η ΚΕΕΡΦΑ καλεί σε αντιφασιστική συγκέντρωση στην πλατεία Κοραή εμπρός από το Δημαρχείο, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι συγκέντρωση θα πραγματοποιήσουν και οι υποστηριστές της Χρυσής Αυγής.