Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας θα επισκεφθεί τις επόμενες ημέρες τους νομούς Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.

Από τις 27 έως τις 29 Αυγούστου ο υπουργός Παιδείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος, οι υφυπουργοί κ.κ. Αλεξανδρος Δερμεντζόπουλος και Κώστας Κουκοδήμος, ο γενικός γραμματέας Θρησκευμάτων κ. Γιώργος Καλαντζής, ο γενικός γραμματέας έρευνας κ. Χρήστος Βασιλάκος, ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής κ. Σωτήρης Γκλαβάς θα έχουν σειρά συναντήσεων με το προεδρείο του σωματείου εκπαιδευτικών Μουσουλμανικής Θρησκείας Θράκης, με εκπρόσωπους Ιεροδιδασκάλων και μουσουλμάνων θεολόγων, θα επισκεφθούν το Τέμενος Σμίνθης, στο μειονοτικό σχολείο Σμίνθης και το δημόσιο Γυμνάσιο Σμίνθης.
Ακόμη θα επισκεφθούν το σχολικό συγκρότημα Γλαύκης και τον Ιερό Ναό του Αγ. Γεωργίου του Τροπαιοφόρου που βρίσκεται στο στρατόπεδο ΥΤΓΟΥ Δ. Παπαποστόλου των Ειδικών Δυνάμεων Καταδρομών, το Ιεροσπουδαστήριο Εχίνου, το νηπιαγωγείο και το μειονοτικό σχολείο Εχίνου, δημόσια σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο Δροσερό Ξάνθης, θα συναντηθούν με περιφερειακούς διευθυντές εκπαίδευσης της περιοχής, τις τοπικές ενώσεις καθηγητών.
Τέλος θα συναντηθούν με τους Σεβασμιώτατους Μητροπολίτες Θράκης στο Μητροπολιτικό Μέγαρο Ξάνθης και θα έχουν συζητήσεις στη Μουφτεία Κομοτηνής με τους Σοφολογιώτατους Μουφτήδες Θράκης.