Συγκέντρωση έξω από το κτίριο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης πραγματοποίησαν, την Τετάρτη, οι κτηνοτρόφοι της Θράκης, διεκδικώντας την άμεση καταβολή της εξισωτικής αποζημίωσης του 2013 και τη ρύθμιση των βοσκοτόπων.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κτηνοτρόφος Μαργαρίτης Θεολόγου, ύστερα από αίτημα των ίδιων των κτηνοτρόφων και προς μεγάλη τους ικανοποίηση, ο απερχόμενος περιφερειάρχης Αριστείδης Γιαννακίδης τούς έκλεισε -διά τηλεφώνου- ραντεβού με τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Πάρι Κουκουλόπουλο, την προσεχή Δευτέρα, στην Αθήνα.

Στόχος του σημερινού συλλαλητηρίου, σύμφωνα με τον ίδιο, ήταν η αφύπνιση του συνόλου του κτηνοτροφικού κόσμου και η ενημέρωση των πολιτών.

Κληθείς να σχολιάσει σημερινές πληροφορίες που θέλουν να προχωράει το ζήτημα της καταβολής μεγάλου ποσοστού της εξισωτικής αποζημίωσης του 2013 εντός του επόμενου μήνα, σημείωσε πως «θα είναι ευχής έργον μια τέτοια εξέλιξη», καθώς, όπως εξήγησε, οι κτηνοτρόφοι δεν έχουν λάβει ούτε το 10% της εξισωτικής, με αποτέλεσμα «όχι μόνο να μην μπορούν να επιβιώσουν οι ίδιοι, αλλά δεν έχουν τη δυνατότητα και να ταΐσουν τα ζώα».

Σε επίπεδο Ομοσπονδίας, πραγματοποιείται την Παρασκευή συγκέντρωση στη Λάρισα. Μεταξύ των θεμάτων που θα τεθούν επί τάπητος είναι η διοργάνωση κεντρικού συλλαλητηρίου των κτηνοτρόφων έξω από το υπουργείο στην Αθήνα.

Το Σάββατο αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων πρόκειται να συναντηθεί με τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Πάρι Κουκουλόπουλο στην Κοζάνη.

Υπενθυμίζεται ότι, συνολικά, προβλέπονται 130 εκατ. ευρώ για την εξισωτική αποζημίωση του 2013.