«Ερχομαι να σφάξω τα εγγόνια σου. Ασφαλώς θα έρθει και πάλι η σειρά σου για ξύλο…»

Αυτό υποστηρίζει ο 75χρονος δράστης του αποτρόπαιου εγκλήματος στο Άστρος Κυνουρίας ότι του ανέφερε ο 39χρονος γιος του –και θύμα της δολοφονικής ενέργειας – λίγο πριν ξεκινήσει από την Αθήνα
Ο 75χρονος συνταξιούχος υπάλληλος υφαντουργίας κατηγορείται ότι ανήμερα τον Δεκαπενταύγουστο πυροβόλησε με καραμπίνα και μετά έκαψε το πτώμα του γιου του ο οποίος δούλευε ως διανομέας φαγητού στο Περιστέρι κι είχε μεταβεί στην αρκαδική κωμόπολη προκειμένου να «πιέσει» τον πατέρα του να του κληροδοτήσει το οικογενειακό σπίτι.
Ο 75χρονος πήρε προθεσμία να απολογηθεί την ερχόμενη Πέμπτη και σύμφωνα με τον νομικό εκπρόσωπο, δικηγόρο Τρίπολης κ. Αντώνη Μίγα βασικός υπερασπιστικός ισχυρισμός του θα είναι «η άγρια κακοποίηση από τον γιο του την τελευταία δεκαετία για κληρονομικά ζητήματα, αλλά κι οι απειλές του εναντίον της ζωής των επτά ανήλικων εγγονών του που ζουν στην περιοχή του Αστρους».

Ο 75χρονος μάλιστα αναμένεται να υποστηρίξει ότι ο 39χρονος γιος του την προηγούμενη φορά που είχε έλθει στο Αστρος είχε μαγνητοσκοποήσει με βιντεοκάμερα που είχε τοποθετήσει σε ένα τραπέζι τον ξυλοδαρμό του πάνω σ ένα κρεβάτι.
Σύμφωνα με νομικούς αυτό το οπτικό υλικό πρέπει ν αναζητηθεί από τους αστυνομικούς στην κατοικία του 39χρονου στο Περιστέρι. Οπως προκύπτει από τους ίδιους ισχυρισμούς ο 39χρονος πιθανόν επεδείκνυε το οπτικό υλικό σε γνωστούς του.
Ωστόσο οι δικαστικοί λειτουργοί θεωρούν κρίσιμες τις καταθέσεις ατόμων από το προσωπικό περιβάλλον του 39χρονου στην Αθήνα, προκειμένου να διασταυρωθούν οι ισχυρισμοί του δράστη για την συμπεριφορά του θύματος.
Ακόμη δεν έχει βρεθεί οποιοδήποτε προφίλ σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή άλλη ανάρτηση του 39χρονου στο διαδίκτυο που να διαφωτίζει την υπόθεση.