Σε ύφεση βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε την Κυριακή στην περιοχή Φραγκούλια Λακωνίας, ενώ υπό μερικό έλεγχο έχουν τεθεί από τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής τα πύρινα μέτωπα στο Γύθειο, στο Ληξούρι Κεφαλονιάς και στον Αλμυρό Βόλου.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προειδοποιεί ότι λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν σήμερα, Δευτέρα, είναι υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε:

  • Περιφέρεια Αττικής
  • Νότια Εύβοια
  • Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Κυκλάδες, Δωδεκάνησα)
  • Περιφερειακές Ενότητες Λέσβου, Χίου, Σάμου
  • Περιφερειακές Ενότητες Ρεθύμνου, Ηρακλείου, Λασιθίου

Στα Φραγκούλια Λακωνίας επιχειρούν 28 πυροσβέστες με 11 οχήματα και 14 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Πύρινα μέτωπα ξέσπασαν την Κυριακή σε διάφορες περιοχές της χώρας, με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής να δίνουν μάχη με τις φλόγες και τους ισχυρούς ανέμους.

Φωτιές ξέσπασαν σε δύο σημεία στην Αρεόπολη Λακωνίας, στις Αιγές Γυθείου, στον Αλμυρό Βόλου, στο Μαράθι Χανίων και στο Ληξούρι στην Κεφαλονιά.

Οι φωτιές δεν απείλησαν κατοικημένες περιοχές, ενώ κλιμάκιο της Πυροσβεστικής θα ερευνήσει το ενδεχόμενο εμπρησμού όσον αφορά στις πυρκαγιές στην Αρεόπολη.

Το Σάββατο ξέσπασαν σε όλη τη χώρα συνολικά 51 πυρκαγιές, ενώ μέχρι το απόγευμα της Κυριακής εκδηλώθηκαν τουλάχιστον 47 φωτιές.

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Βασίλης Κικίλιας μετέβη στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής και ενημερώθηκε για τα μέτρα που έχουν ληφθεί.