από metereologos.gr
Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018
 

Βανδαλισμοί στο Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά

Καταδικάζει το υπουργείο Παιδείας- Εντονες αντιδράσεις των κομμάτων
 Βανδαλισμοί στο Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Διάρρηξη με βανδαλισμούς, που πληροφορίες αποδίδουν σε ομάδα χρυσαυγιτών, σημειώθηκε στη διάρκεια δύο περιστατικών στις εγκαταστάσεις του 14ου και 15ου Γυμνασίου Πειραιά, στο χώρο όπου συστεγάζεται και το Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά (ΑΣΜΠ).

Οι δράστες προκάλεσαν ζημιές και έγραψαν συνθήματα στους τοίχους, ενώ σύμφωνα με την αστυνομία, απέσπασαν από το ένα σχολικό συγκρότημα ένα ηλεκτρονικό υπολογιστή. Τα περιστατικά της διάρρηξης και των βανδαλισμών εκτιμάται ότι συνέβησαν τις νύχτες της 14ης και 15ης Αυγούστου.

Υπουργείο Παιδείας: «Ντροπιαστική πράξη και ποινικά αδικήματα»

Για «ντροπιαστική πράξη και ποινικά αδικήματα» κάνει το λόγο το υπουργείο Παιδείας σε ανακοίνωσή του για τους βανδαλισμούς στο Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά.

«Διαμηνύουμε προς κάθε επίδοξο υπονομευτή της ομαλής, πολιτισμένης και ειρηνικής συμβίωσης πως θα βρίσκει απέναντί του την Πολιτεία με τρόπο απόλυτο».

Παράλληλα το υπουργείο Παιδείας χαρακτηρίζει «αξιέπαινο και υποδειγματικό» το έργο που συντελείται στο συγκεκριμένο σχολείο από εθελοντές εκπαιδευτικούς από το 2005. «Με βασική δουλειά τη διδασκαλία της ελληνικής σε μετανάστες αλλοδαπούς και πλήθος δραστηριοτήτων, βοηθά στην προσέγγιση των επιμέρους κοινοτήτων και στην ομαλή κοινωνική ενσωμάτωση όσων επωφελούνται από τη δραστηριότητά του. Ταυτόχρονα οι πολυπληθείς δραστηριότητές του αποτελούν φάρο ανθρωπιάς και πολιτισμού για την ευρύτερη περιοχή. Στηρίζουμε και επικροτούμε τη λειτουργία του» καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας.

Καταδικάζει η Νέα Δημοκρατία

«Καταδικάζουμε, με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, την απρόκλητη επίθεση οπαδών της Χρυσής Αυγής εναντίον του σχολικού συγκροτήματος, όπου φιλοξενείται και το ανοιχτό σχολείο μεταναστών Πειραιά» αναφέρει το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

«Σε μια σύγχρονη Δημοκρατία τέτοιες ενέργειες μίσους δεν μπορεί να γίνονται ανεκτές. Εκφράζουμε τη βεβαιότητα ότι οι Αρχές θα κάνουν όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να συλληφθούν οι δράστες» προσθέτει η ανακοίνωση.


Επίθεση ομάδας χρυσαυγιτών καταγγέλλει το ΠαΣοΚ

«Την μέρα που τιμούμε τα 70 χρόνια από τη θηριωδία των Ναζί και των συνεργατών τους, στην Κοκκινιά, οι σημερινοί εκπρόσωποι τους, επιλέγουν να θυμίσουν τη δική τους παρουσία. Αποδεικνύουν για ακόμα μια φορά ότι δεν έχουν καμία σχέση με την πατρίδα ούτε με την ιστορία της. Οι απόγονοι των συνεργατών των ναζί είναι άξιοι συνεχιστές τους» τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ.

«Η οργανωμένη πολιτεία οφείλει να αποκαλύψει τους δράστες και να εγγυηθεί την ασφάλεια των μεταναστών μαθητών και των εθελοντών καθηγητών, του ΑΣΜΠ. Οι τραμπουκισμοί των Νεοναζιστών και εγκληματιών της Χρυσής Αυγής δεν πρόκειται να σταματήσουν την μεγάλη προσφορά των εθελοντών καθηγητών προς τους οικονομικούς μετανάστες, που αναζητώντας μια καλύτερη ζωή στη πατρίδα μας, μαθαίνουν την ελληνική γλώσσα, την ιστορία και τον πολιτισμό μας. Η ανθρωπιά και η αλληλεγγύη θα υπερνικήσουν το μίσος, τον ρατσισμό και τον διχασμό» καταλήγει η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ.

Εντονες αντιδράσεις από ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ, ΚΚΕ

«Στην Κοκκινιά της προσφυγιάς, των εργατικών και αντιφασιστικών αγώνων και της Αντίστασης, οι βανδαλισμοί και η τρομοκρατία των νεοναζί δε θα περάσουν και δε θα μείνουν αναπάντητα. Οι δημόσιοι χώροι, τα σχολεία, οι δρόμοι και οι πλατείες αυτής της πόλης ανήκουν σε όλους τους πολίτες, ανεξαρτήτως χρώματος ή καταγωγής, εργαζόμενους, άνεργους και τη νεολαία και όχι στις συμμορίες των νεοναζί τραμπούκων, που προσπαθούν να σπείρουν το μίσος και να αποπροσανατολίσουν ότι για την κρίση υπεύθυνοι είναι οι μετανάστες, στηρίζοντας με τον πιο απολυτό τρόπο την πολιτική των μνημονίων, την πολιτική της εξαθλίωσης της κοινωνίας της κυβέρνησης των Σαμαρά-Βενιζέλου» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΕ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας: 

«Στηρίζουμε το Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών και τους εθελοντές συντελεστές του: στηρίζουμε τη 10χρονη αλληλέγγυα μορφωτική και πολιτιστική δραστηριότητά του, δραστηριότητα που αναγνωρίζεται από όλη κοινωνία της Κοκκινιάς, του Πειραιά και όχι μόνο.

»Είναι αναγκαίο να μπει οριστικά τέρμα στην εγκληματική δράση της συμμορία των νεοναζί στις λαϊκές γειτονιές του Πειραιά. Καλούμε κάθε δημοκράτη-ισα σε ένα πλατύ αντιφασιστικό μέτωπο για να συνεχίσουμε να παλεύουμε για γειτονιές αλληλεγγύης και συνύπαρξης και όχι μίσους και μισαλλοδοξίας, για το δοκιμαζόμενο λαό της Κοκκινιάς και του Πειραιά, για όλους τους εργαζόμενους και άνεργους, για μια καλύτερη ζωή για όλους μας».

«Οι ρατσιστικές πρακτικές και οι αντιλήψεις πρέπει να απορριφθούν και να απομονωθούν από κάθε τίμιο εργάτη και λαϊκό άνθρωπο» τονίζει η Τομεακή Οργάνωση Πειραιά του ΚΚΕ και καταγγέλλοντας τους βανδαλισμούς που προκάλεσαν φασίστες στο ανοιχτό σχολείο μεταναστών Πειραιά, καλεί λαό και νεολαία να απαντήσουν με τη δράση τους.

«Οι ρατσιστικές αντιλήψεις και οι πρακτικές, που τις συνοδεύουν» αναφέρει σχετική ανακοίνωση, «είναι όπλο του κεφαλαίου για να διαιρεί τους εργάτες και να τους κρατά υποταγμένους και πάμφθηνους, για να μείνει στο απυρόβλητο το ίδιο το εκμεταλλευτικό σύστημα που γεννά τη φτώχεια και την ανεργία».

Απάντηση, τονίζει το ΚΚΕ, σε αυτά τα φαινόμενα είναι η καθημερινή στάση και δράση, του λαού και της νεολαίας του Πειραιά, τους οποίους καλεί «να δώσουν μαχητικό παρών στις εκδηλώσεις για τα 70 χρόνια από τη θηριωδία των Γερμανών ναζί και των ντόπιων συνεργατών τους, πολιτικών προγόνων των χρυσαυγιτών, στο Μπλόκο της Κοκκινιάς. Γιατί λαός χωρίς μνήμη είναι λαός χωρίς μέλλον».

«Για τη διερεύνηση των ποινικών αδικημάτων πρέπει να επιληφθεί αποφασιστικά η δικαιοσύνη» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ, επισημαίνοντας ότι «καταδεικνύεται πλέον η ανάγκη ενίσχυσης του νομοθετικού οπλοστασίου με ένα σύγχρονο και επίκαιρο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο».

«Οι εθελοντές εκπαιδευτικοί συντελούν ένα αξιέπαινο έργο για τους μετανάστες το οποίο πρέπει να συνεχισθεί. Ο αγώνας για την αντιμετώπιση της ρατσιστικής βίας, της ναζιστικής ιδεολογίας και την εκρίζωση του δικτύου της Χρυσής Αυγής οφείλει να είναι διαρκής και οι ευθύνες της Πολιτείας είναι αντιστοίχως μεγάλες με τις προσδοκίες της κοινωνίας. O ρατσισμός και η μισαλλοδοξία δεν έχουν καμία θέση στη χώρα μας» επισημαίνει η ΔΗΜΑΡ.

Λύπη και τον προβληματισμό για τη ρατσιστική επίθεση εξέφρασε τη Δευτέρα, μιλώντας στον Βήμα 99,5, ο απερχόμενος δήμαρχος της πόλης Βασίλης Μιχαλολιάκος, ο οποίος έσπευσε να κάνει λόγο για «εντελώς περιθωριακό φαινόμενο».

«Είναι ένα εντελώς περιθωριακό φαινόμενο. Πιστεύω πως είναι ένα φαινόμενο των καιρών και είναι η προέκταση των συμπτωμάτων της κρίσης που περνάει η πατρίδα μας εδώ και πολλά χρόνια. Κρίση αξιών, κρίση οικονομική. Κάποια στιγμή το πολιτικό σύστημα θα βρει το σωστό βηματισμό του, θα αποβάλλει τα αίτια που δημιούργησαν την παρακμή και θα αποβάλλει και αυτά τα φαινόμενα» δήλωσε.

«Η Παλιά Κοκκινιά είναι μια συνοικία του Πειραιά με ιδιαίτερη ιστορία, συνυφασμένη πάντα με πολύπλευρους αγώνες για τη Δημοκρατία. Την περιοχή αυτή και μάλιστα το σχολικό συγκρότημα που φιλοξενεί το ανοιχτό σχολείο των μεταναστών επέλεξαν άτομα με φασιστική νοοτροπία προκειμένου να προβούν σε καταστροφές και βανδαλισμούς. Η ενέργεια αυτή, εκτός του ότι είναι απόλυτα καταδικαστέα, προσβάλει την χώρα αλλά και τις δημοκρατικές αντιλήψεις της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών του Πειραιά» τονίζει σε δήλωσή του, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης.

Ο κ. Μώραλης τονίζει επίσης, ότι «τα αρμόδια όργανα της πολιτείας θα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να συλληφθούν και να τιμωρηθούν εκείνοι που αδυνατούν να κατανοήσουν, ότι δεν μπορούν ανενόχλητοι και ατιμώρητοι να προσβάλουν την Δημοκρατία καταστρέφοντας την δημόσια περιουσία που ανήκει στο σύνολο των πολιτών».

Η Χρυσή Αυγή διέψευσε ως «γελοίες συκοφαντίες» τις κατηγορίες.Κοινωνία περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (21)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  δεν ξεσπάς σε ανθρώπους γατί θα χάσεις | 18/08/2014 23:50
  ότι πολυτιμότερο έχεις: την ανθρωπιά σου. Οι Μικρασιάτες ήρθαν εκδιωγμένοι, απένταροι κ με πολύ πόνο. Μπήκαν σε μια χώρα που στην ουσία τους είχε ξεπουλήσει χωρίς σχέδιο προσαρμογής κ δέχθηκαν την επίθεση κ τον ρατσισμό ως τουρκόσποροι των αυτοχθόνων Ελλήνων. Ήταν Έλληνες. Όταν μας φταίει το γαϊδούρι δεν βαράμε το σαμάρι. Δεν μου κάνει κανείς τους. Δεν μου φταίει ο μετανάστης. Μου φταίει όλη η ξεπουλημένη ελληνική πολιτική σκηνή όποιου χρώματος κ όποιας ιδεολογίας. Ας σκεφτεί κανείς τι πέρασαν οι Έλληνες εκεί που πήγαν. Δεν σκοτώνεις, δεν βιάζεις, δεν τρομοκρατείς. Κάνε κάτι άλλο: καταψήφισε. αλλά μην βγάλεις αυτόν που θα σε πάει σε μεγαλύτερη σκλαβιά
  eltsamou
  απάντηση87
   
   
   
  Πειράζει που δεν είναι μετανάστες! | 18/08/2014 17:12
  Πειράζει που είναι λάθρο! Πειράζει που σε λίγα χρονάκια θα είναι πλειοψηφία; Πειράζει που παραδίδουμε τον τόπο μας σε εισβολείς λάθρο; Πειράζει που σε λίγα χρονάκια θα είμαστε ισλάμ; Πειράζει που έτσι δίχως πρόγραμμα, δίχως σκέψη, δίχως νομοθεσία μπαίνουν στο Ξέφραγο Αμπέλι οι εισβολείς; Πόσοι από δαύτους είναι sleeping cells? Πόσοι από δαύτους τρομοκράτες; Πόσοι από δαύτους με agenda? Πόσοι από δαύτους σε λίγα χρονάκια θα απαιτήσουν διχοτόμηση γιατί "αδικούνται" ή αυτά δεν τα έχουμε ήδη ζήσει; Τι κρύβεται πίσω από την "ελευθερη" εισβολή λάθρο;
  Where is the gain????
  απάντηση3021
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  εφευγαν οι υπολογιστες απο παραθυρα.. | 18/08/2014 17:05
  στο μετσοβειο..η πηγαιναν σε πορτπαγκαζ αμαξιων..αλλα εσεις μοκο...περα απο αυτη τη καταδικαστεα πραξη..κανενας απο την εφημεριδα σας δεν εχει αναφερθει ποτε στις εκτενεις σημαντικες υλικες καταστροφες που εχουν προκαλεσει αναρχικα και ακροασριστερα στοιχεια σε πολλα σχολεια και πανεπιστημια της χωρας συστηματικα...γιατι αραγε???
  paratiritis
  απάντηση3515
   
   
   
  Γατάκια | 18/08/2014 15:53
  Ίδιες αντιδράσεις υπήρξαν όταν άεργοι αριστεροί έσπασαν το Παν. Θεσσαλονίκης και έριχναν σκουπίδια μέσα? Έςπευςαν τα φασιστο-κόμματα της ρεμούλας να καταδικάςουν το γεγονός? Όχι. Και μάλιςτα ξέραμε και ποιός το έκανε. Οι αναρχικοί. Εδώ τώρα οι ταξικοί προλετάριοι αδελφοί μας να μην πάθουν τίποτα. Και το άρθρο λέει " πληροφορίες αποδίδουν" χαχαχα αυτές οι έγκυρες πληροφορίες σας προκαλούν τη γενική θυμηδία όλων μας.
  Τσούζει το 9,4%
  απάντηση3118
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  apo | 18/08/2014 15:51
  shmera kai sto eksis ws na ginei h diki tis XAvgis ollo tetoia tha vlepoume sta stoupoxarta.....ki olla ayta gia mia Xoufta EURO.......
  Provocation
  απάντηση1312
   
   
  ΕΧΕΤΕ ΔΕΙ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ? | 18/08/2014 15:38
  εχετε δει ποτε τραγικη εικονα σχολειων μετα απο καταληψη αναρχικων η συριζαιων σε μερες του σχολικου ετους??μαλλον οχι..σπασμενα τζαμια, πορτες, γραφιτι παντου, υπολειματα απο φωτιες, κλεμενα υλικα και υπολογιστες κλπ κλπ..και εχει συμβει απειρες φορες..για αυτα γιατι δε γραφετε τιποτα?
  Ανώνυμος / η
  απάντηση3214
   
   
   
  Προβοκαρουν για να περασουν στο κΥνοβουλιο τον αντιρατσιστικο νομο ενεντια στους ΕΛΛΗΝΕΣ | 18/08/2014 14:37
  Το παρακρατος μαζι με τους ελληνοφωνους σκυλαδες κα τα σιωνιστικα φερεφωνα προβαινουν σε προβοκατσιες για να πεισουν τους ελληνοφωνους κοπριτες οτι ορθως την επομενη εβδομαδα ψηφισαν τον αντιρατσιστικο νομο εναντια των ΕΛΛΗΝΩΝ. ΟΙ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΩΝ ΜΚΟ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ
  Εθνικιστης Μεσολογγιτης
  απάντηση2314
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  ΠΑΣ ΜΗ ΒΑΡΒΑΡΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ | 18/08/2014 11:23
  πιο ελληναρας...πεθαινεις
  κουνηστος πατριωτης
  απάντηση1521
   
   
  Καταδικάζει το υπουργείο Παιδείας-ΠαΣοΚ: Καταγγέλλει επίθεση χρυσαυγιτών..... | 18/08/2014 11:20
  ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ...ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΕΠΙΑΣΕ Ο ΠΟΝΟΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΑΝΙ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΣΙΜΟΥΔΙΑ;;;;ΒΓΗΚΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΠΟΙΟΣ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ.....
  ΛΑΛΑΚΗΣ Ο ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΟΣ
  απάντηση3917
   
   
  Για τα ελληνικά πανεπιστήμια κάτι; | 18/08/2014 10:40
  Σίγουρα οι υπαίτιοι θα πρέπει να αναζητηθούν, αφού άφησαν οι ίδιοι και το στίγμα τους και τα κομματικά και ακραία τους πιστεύω. Ωστόσο, δερωτώμαι γιατί αυτό αποτελεί είδηση και όχι τα αντίστοιχα συνθήματα που "κοσμούν" ΟΛΑ τα πανεπιστήμια της χώρας από το αντίστοιχο άλλο άκρο, που πέραν από τα συνθήματα και εκεί συνοδεύονται από ζημιές και κλοπές. Γιατί τόση ευαισθησία για το σχολείο των μεταναστών και όχι για τα πανεπιστήμια όπου σπουδάζουν τόσο παιδιά ελλήνων, αλλά και μεταναστών;
  MIK
  απάντηση419
   
   
  Κι'αν ακόμη δεν υπήρχε ΧΑ | 18/08/2014 09:42
  θα ήταν επιτακτικό να δημιουργήσουμε μία. Τα παιδιά μας μεθάνε με πορτοκαλάδες αργοπεθαίνοντας στις καφετέριες και εμας μας μαράνανε οι λαθρόγυφτοι νάναι καλά.
  Λίγη τσίπα ρε θόλοι δεν υπάρχει απάνω μας?
  απάντηση4023
   
   
  Εάν τυπωθούν σε χαρτί υγείας... | 18/08/2014 07:55
  τότε και μόνον τότε αποκτούν πρακτική αξία, οι ανακοινώσεις αυτές!!!
  Τάσος
  απάντηση3417
   
   
  τους οικονομικούς μετανάστες, που αναζητώντας μια καλύτερη ζωή στη πατρίδα μας, | 18/08/2014 04:08
  wow!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! are you serious?
  g/d
  απάντηση3820
   
   
  Υποβολιμαιο αρθρο | 17/08/2014 21:51
  Καλα σας πιστεψαμε! Κλασικη προβοκατσια αριστεροφασιστων συστημικων διποδων και τα τσιρακια τους οι διεφθαρμενοι δημοσιογραφισκοι για λιγα ευρω γραφουν ο,τι να ´ναι
  Δε μασαμε
  απάντηση5340
   
   
  δεν ξέρω τι λεει το πασοκ | 17/08/2014 19:30
  Ξέρω μια ιστορική αλήθεια - ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ - ΞΑΝΑ ΘΑ ΣΑΣ ΤΣΑΚΙΣΕΙ Η ΠΑΛΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ
  1945
  απάντηση3345
   
   
  Aν... | 17/08/2014 19:03
  ...εκτός απο ανακοινώσεις και σχολεία μεταναστών κάνατε κάτι και για τους Έλληνες που περνάνε χειρότερα απο τους μουσουλμάνους λαθρομετανάστες μέσα στη χώρα μας (1.000.000 ευρώ θα μας κοστίσει το τζαμί τους απο την τσέπη μας) με κεφαλικούς φόρους οθωμανικής αυτοκρατορίας, νοσοκομεία Σιέρας Λεόνε και ανεργία στο 30% καλά θα ήτανε
  λαμόγια του κερατά
  απάντηση6434
   
   
  Και ποιος πληρώνει το λογαριασμό;;; | 17/08/2014 17:21
  Βάγγο, βγάλε χαράτσι να μην στενοχωριούνται οι τρομοκράτες μας, να μάθουν γράμματα γιατί τους θέλουμε να μας μείνουν, ποιος άλλος θα μας δολοφονοί στα σπίτια μας, ποιος άλλος θα μας χ_ζει τις αρχαίες κολώνες, ποιος άλλος θα μας βιάζει τις κόρες μας, ποιος άλλος θα μας πάρει τον τόπο ενώ κοιμόμαστε!
  Και μαντράσα τρομοκρατίας
  απάντηση6229
   
   
  τι ακουμε απο το κλεφτοΠΑΣΟΚ | 17/08/2014 16:33
  Δεν εχει σχεση με πατριδα η Χ.Α. οπως μας λεει το κλεφτοΠΑΣΟΚ. Αυτο ομως εχει σχεση με την πατριδα. Ιδιαιτερα με τα λεφτα της πατριδας. Τα λατρευει.
  Δαγκωτο Χ.Α.
  απάντηση6731
   
-