Μια 57χρονη υπάλληλος της Εφορίας Ψυχικού και ένας 53χρονος λογιστής συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας με την κατηγορία ότι εμπλέκονται σε υπόθεση χρηματισμού. Ειδικότερα κατηγορούνται σε βαθμό κακουργήματος, η μεν υπάλληλος για δωροληψία υπαλλήλου, παράβαση καθήκοντος και απόπειρα απάτης, ο δε λογιστής για δωροδοκία υπαλλήλου και απόπειρα απάτης.
Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία 80χρονου, ελεύθερου επαγγελματία, σύμφωνα με την οποία η 57χρονη υπάλληλος απαιτούσε μεγάλο χρηματικό ποσό προκειμένου να διεκπεραιώσει ευνοϊκά εκκρεμή του υπόθεση σχετικά με διακοπή εργασιών – εκκαθάριση εταιρείας, στην οποία ήταν διαχειριστής.
Η συγκεκριμένη απαίτηση, υπό το πρόσχημα υψηλής χρηματικής οφειλής του ελεύθερου επαγγελματία, μεταφέρθηκε μέσω του 53χρονου λογιστή του, ο οποίος, ύστερα από υπόδειξη της υπαλλήλου, ανέλαβε να τροποποιήσει τους ισολογισμούς της επίμαχης εταιρείας.
Στο πλαίσιο αυτό, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Αστυνομίας, για να «τακτοποιηθεί» η υπόθεση, απαιτήθηκε αρχικά η καταβολή από τον ελεύθερο επαγγελματία, ποσού 650.000 ευρώ, ενώ στη συνέχεια μειώθηκαν σταδιακά οι απαιτήσεις και το τελικό ποσό διαμορφώθηκε στις 30.000 ευρώ.
Το πρωί της Τετάρτης σε προγραμματισμένη συνάντηση, ο 80χρονος ελεύθερος επαγγελματίας παρέδωσε το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 30.000 ευρώ στον λογιστή του, ο οποίος στη συνέχεια το παρέδωσε στην 57χρονη υπάλληλο, ενώ ακολούθως και οι δύο συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων που επιτηρούσαν διακριτικά την περιοχή.
Στην κατοχή της υπαλλήλου βρέθηκε και κατασχέθηκε το προσημειωμένο χρηματικό ποσό καθώς και ένας φάκελος με ισολογισμούς της εταιρείας του καταγγέλλοντος, τις οποίες είχε παραδώσει ο λογιστής.
Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν την Πέμπτη στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.