Την αξιοποίηση κτιρίου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην περιοχή της Άνω Κυψέλης ώστε να λειτουργήσει εκεί σχολείο για φτωχές οικογένειες και μετανάστες συζήτησαν σήμερα, Τρίτη, ο υπουργός Παιδείας κ. Α. Λοβέρδος με τον πατριάρχη κ. Θεόδωρο Β’.
Στη συνάντηση που έγινε συζητήθηκαν οι αποσπάσεις εκπαιδευτικών στο σχολείο του Πατριαρχείου στην Αλεξάνδρεια, αλλά και οι αποσπάσεις κληρικών από την Ελλάδα στο Πατριαρχείο προκειμένου να στελεχώσουν ορθόδοξες εκκλησίες στην Αφρική. Ο κ. Λοβέρδος από την πλευρά του δήλωσε στον πατριάρχη ότι θα βοηθήσει ώστε να ξεπεραστούν τα γραφειοκρατικά προβλήματα δυσχέραιναν στο παρελθόν τις αποσπάσεις κληρικών.
Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν ακόμη θέματα που αφορούν το Πατριαρχείο Αλεξάνδρειας, αλλά και η γενικότερη κατάσταση στη Μέση Ανατολή. Ο υπουργός Παιδείας τόνισε ότι η ελληνική Πολιτεία θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό του Πατριαρχείου της Αλεξάνδρειας και σημείωσε ότι «οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή απασχολούν σοβαρά την ελληνική κυβέρνηση».
Από την πλευρά του ο κ. Θεόδωρος Β’ ευχαρίστησε μέσω του υπουργού Παιδείας την ελληνική Κυβέρνηση για τη δωρεά κτιρίου το οποίο βρίσκεται δίπλα στο Πατριαρχικό Μέγαρο. Προσκάλεσε δε τον κ. Λοβέρδο να επισκεφθεί την Αλεξάνδρεια τον ερχόμενο Οκτώβριο για να ξεναγηθεί στο ελληνικό σχολείο του Πατριαρχείου, τη Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας και τη βιβλιοθήκη του Πατριαρχείου.
«Η ήπειρος του μέλλοντος είναι η Αφρική. Στην Αφρική αγαπούν την Ελλάδα και μιλούν με καλά λόγια για τους Έλληνες» τόνισε χαρακτηριστικά ο πατριάρχης.