Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 46 ετών ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δημήτρης Στεφάνου. Νομικός, με συγγραφικό έργο για θέματα δικαίου, εργάσθηκε στο Πανεπιστήμιο του Χάγκεν (Ινστιτούτο για το Γερμανικό και Ευρωπαϊκό Δίκαιο των Πολιτικών Κομμάτων με διευθυντή τον Δημήτρη Τσάτσο).
Ως το 2009 είχε την ευθύνη της Γραμματείας του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠαΣοΚ, ενώ συνέβαλε καθοριστικά στη σύνταξη του «Καλλικράτη» ως ΓΓ του υπουργείου Εσωτερικών επί υπουργίας κ. Γιάννη Ραγκούση.
Ανέλαβε τη θέση του ΓΓ του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης το 2012, κατά τον σχηματισμό της τρικομματικής κυβέρνησης, επί υπουργίας κ. Αντώνη Μανιτάκη. Παρέμεινε στη θέση αυτή και μετά την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση, οπότε έγινε υπουργός ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.
Παλαιότερα, είχε διατελέσει επιστημονικός συνεργάτης στο γραφείο του νομικού συμβούλου του πρώην πρωθυπουργού κ. Κώστα Σημίτη και στο υπουργείο Εξωτερικών ενώ υπήρξε στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου.
Ο Δημήτρης Στεφάνου γεννήθηκε στην Αθήνα, έχοντας καταγωγή από τη Φθιώτιδα και προερχόμενος από οικογένεια με πολιτική ιστορία: η μητέρα του, Ελένη Στεφάνου, καθηγήτρια στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, ήταν υποψήφια βουλευτής Φθιώτιδας και διετέλεσε εξωκοινοβουλευτική υφυπουργός Παιδείας επί Γιώργου Παπανδρέου.

Η κηδεία του Δημήτρη Στεφάνου θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τετάρτη 30 Ιουλίου, στις 12 το μεσημέρι, στο κοιμητήριο Καλλιθέας.

Η οικογένεια του εκλιπόντος παρακαλεί, αντί στεφάνου, όποιος επιθυμεί να κάνει μια δωρεά στο ίδρυμα «Τζένη Καρέζη», για την ανακουφιστική φροντίδα και παρηγορητική αγωγή σε ασθενείς με χρόνιες καταληκτικές και μη παθήσεις (Εθνική Τράπεζα, αριθμός λογαριασμού GR9201101390000013929604513).

Συλλυπητήρια
Για την απώλεια του Δημήτρη Στεφάνου ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Κ. Μητσοτάκης, δήλωσε: «Σήμερα έφυγε πολύ νέος από τη ζωή ένας σπουδαίος δημόσιος λειτουργός και ένας σπάνιος άνθρωπος. Ο Δημήτρης Στεφάνου υπηρέτησε την πατρίδα με απαράμιλλη αφοσίωση, εργατικότητα και ήθος. Η μεταρρύθμιση στη δημόσια διοίκηση φέρει ανεξίτηλη τη δικιά του σφραγίδα. Η μαχητικότητα και το θάρρος του αποτέλεσαν για όλους όσοι τον γνωρίσαμε πηγή έμπνευσης και θαυμασμού. Η χώρα έχασε έναν άνθρωπο που είχε ακόμα να προσφέρει πολλά. Εγώ δεν έχασα μόνο το στενότερο συνεργάτη μου, αλλά και έναν καλό φίλο. Θα μας λείψει πραγματικά. Εκφράζω τα θερμότατα συλλυπητήριά μου στην οικογένειά του και στους οικείους του».
Από την πλευρά της η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κυρία Εύη Χριστοφιλοπούλου, έκανε την εξής δήλωση: «Αποχαιρετούμε σήμερα τον Δημήτρη Στεφάνου, έναν άξιο και πολύτιμο συνεργάτη, ένα στενό φίλο. Με το ήθος του και την πνευματική του ακτινοβολία ο Δημήτρης αποτέλεσε υπόδειγμα δημόσιου λειτουργού και πολιτικού στελέχους. Ήξερε να εμπνέει, να καθοδηγεί και να πετυχαίνει. Αγωνίστηκε με αυταπάρνηση μέχρι την τελευταία στιγμή, με μοναδικό γνώμονα το δημόσιο συμφέρον. Θα τον θυμόμαστε για πάντα. Αντίο αγαπημένε μας Δημήτρη».

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους εκφράζει και η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), τονίζοντας ότι ο Δημήτρης Στεφάνου «ως δημόσιος λειτουργός υπηρέτησε με πάθος, ήθος και επιστημονική συγκρότηση το χώρο της πολιτικής και ιδιαίτερα της δημόσιας διοίκησης συμβάλλοντας ουσιαστικά στη μεταρρύθμιση και ποιοτική αναβάθιμιση του κράτους, αγωνιζόμενος για την αξιοκρατία και το δημόσιο συμφέρον από όποια θέση κατείχε».