Για τέταρτη συνεχή χρονιά το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων διοργανώνει από τις 22 ως τις 26 Σεπτεμβρίου 2014 το θερινό του σχολείο με θέμα «Διοίκηση των Μέσων Ενημέρωσης, με έμφαση στα Νέα Ψηφιακά Μέσα Επικοινωνίας».

Κύριος σκοπός του Θερινού Σχολείου που θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του ΤΕΙ στο Αργοστόλι Κεφαλλονιάς είναι να εισαγάγει τους συμμετέχοντες στις αλλαγές του επιχειρηματικού μοντέλου οργάνωσης και λειτουργίας λόγω της ραγδαίας ανάπτυξης των νέων ψηφιακών μέσων και των συμμετοχικών κοινωνικών δικτύων.
Βέβαια ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στα νέα ψηφιακά μέσα επικοινωνίας, στις νέες συνεργατικές πλατφόρμες του Web 2.0 και στις δυνατότητες που δίνουν στις κοινότητες των χρηστών να δημιουργήσουν, να μοιραστούν και να διανείμουν περιεχόμενο.
Μέλη της ελληνικής και ευρωπαϊκής ερευνητικής κοινότητας θα συζητήσουν πάνω στις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που αντιμετωπίζουν τα στελέχη των παραδοσιακών και των ψηφιακών μέσων σήμερα. Παράλληλα θα διερευνηθούν σύγχρονα ζητήματα και προβλήματα που σχετίζονται με τη διαχείριση και τη διοίκηση των μέσων ενημέρωσης.
Οι 20 συμμετέχοντες θα διερευνήσουν τις ανακατατάξεις που σημειώνονται σε διεθνές και τοπικό επίπεδο στον τομέα των παραδοσιακών και των ψηφιακών μέσων, τα νέα υβριδικά οργανωσιακά και επιχειρηματικά μοντέλα, τη διαχείριση των αλλαγών, καθώς και τον εντοπισμό ευκαιριών για δυναμική ανάπτυξη.
Σε ποιους απευθύνεται
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε εργαζόμενους και στελέχη φορέων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα οι οποίοι εργάζονται σε θέσεις διοίκησης, συντονισμού, έρευνας και ανάπτυξης στην τηλεόραση, ραδιόφωνο, περιοδικά, εφημερίδες, διαφήμιση και τα νέα μέσα ενημέρωσης (new media). Δηλαδή τα μέσα ενημέρωσης με ψηφιακή διανομή.
Αλλά και σε πτυχιούχους και κατόχους μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών με ευρύτερο υπόβαθρο της διοίκησης επιχειρήσεων, επικοινωνίας, μέσων και πολιτισμού, δημοσίων σχέσεων, διαφήμισης, τεχνολογίας ήχου ή άλλων τμημάτων συναφών με το αντικείμενο του σχολείου. Ακόμη δικαίωμα συμμετοχής έχουν και οι φοιτητές συναφών αντικειμένων εκπαίδευσης προς το αντικείμενο του σχολείου.
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν τις αιτήσεις τους έως τις 22 Αυγούστου 2014. Διαδικτυακά μέσω του ιστοτόπου του ΤΕΙ. Ταχυδρομικά και αυτοπροσώπως από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 9:00 – 14:30, στα γραφεία της Κεντρικής Διοίκησης (Ιωσήφ Μομφεράτου & Ηλία Μηνιάτη ΤΚ 28 100, Αργοστόλι, Κεφαλλονιά), αλλά και διαδικτυακά στο e-mail: spytro@gmail.com
Σε περίπτωση επιλογής τους οι συμμετέχοντες αναλαμβάνουν την ευθύνη να προσκομίσουν τα ακριβή αντίγραφα των απαιτούμενων δικαιολογητικών πριν από την έναρξη του θερινού σχολείου.
Η συνολική διάρκεια του Θερινού Σχολείου θα ανέρχεται στις 40 ώρες, οι οποίες θα υλοποιηθούν σε πέντε ημέρες σύμφωνα με το ωρολόγιο πρόγραμμα του Θερινού Σχολείου, το οποίο θα ανακοινωθεί στο προσεχές διάστημα.
Για τους συμμετέχοντες μη κατοίκους Κεφαλλονιάς προβλέπεται επιδότηση της διαμονής τους κατά 50% και έως 25 ευρώ ανά ημέρα.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε τον ιστότοπο του θερινού σχολείου ή να επικοινωνήσετε με την επίκουρη καθηγήτρια κυρία. Χριστίνα Μπενέκη (e-mail: benekic@teiion.gr) και με τον κ. Σπύρο Τρουμπέτα (τηλέφωνο 6977782577 και e-mail: spytro@gmail.com).
Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο της Πράξης «Ανάδειξη του Τεχνολογικού Ιδρύματος Ιονίων Νήσων ως Διεθνούς Πόλου Εκπαίδευσης και Καινοτομίας» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο-ΕΚΤ) και από εθνικούς πόρους.