Ιδιωτικό αεροσκάφος κατά την προσπάθεια απογείωσής του από το αεροδρόμιο Σπάρτης έχασε ύψος και έπεσε 15 μέτρα έξω από την περίφραξη του αεροδρομίου στο Πυρί Λακωνίας λίγο μετά τις 10.00 το πρωί. Επιτόπου έφτασαν τέσσερα οχήματα της Πυροσβεστικής, η οποία εκλήθη, όπως και το ΕΚΑΒ.

Στο μικρό μονοκινητήριο επέβαιναν δύο άτομα, τα οποία απεγκλωβίστηκαν από την Πυροσβεστική Υπηρεσία νεκρά. Οι σοροί τους μεταφέρονται στο νοσοκομείο Σπάρτης. Στο σημείο έχουν παραμείνει τα πυροσβεστικά οχήματα καθώς έχουν απελευθερωθεί καύσιμα από την πρόσκρουση του αεροσκάφους σε ελαιόδενδρα.

Οι δύο νεκροί επιβαίνοντες, ο 52χρονος χειριστής-εκπαιδευτής του αεροσκάφους και 35χρονος εκπαιδευόμενος, είχαν φτάσει στο δημοτικό αεροδρόμιο Σπάρτης με ένα τρίτο πρόσωπο, φίλο του 35χρονου που περίμενε στο έδαφος τη σειρά του να επιβιβαστεί για εκπαίδευση. Οι δύο φίλοι είχαν ξεκινήσει από το Πεταλίδι Μεσσηνίας προκειμένου να κάνουν μάθημα με τον εκπαιδευτή. Αυτός ήταν αυτόπτης μάρτυρας στην απογείωση που κατέληξε σε τραγωδία και δίνει κατάθεση στις αρχές.

Το μικρό αεροδρόμιο χρησιμοποιείται κυρίως από αεροσκάφη για αεροψεκασμούς και εκεί λειτουργεί μια μικρή αερολέσχη. Σύμφωνα με πρώτες πληροφορίες, εξετάζεται αν το αεροσκάφος ανήκε στην Αερολέσχη Καλαμάτας.

Προανάκριση για το συμβάν διενεργεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία.